Column Menno Lamers: Geen risico is te groot


Uitgave: Okt-Nov 2010
Thema’s: Banken Column

De kracht van een goede verzekering? Die voel je pas als je hem nodig hebt. Vandaar ook dat het best lastig is om goed voor het voetlicht te brengen wat nu van belang is bij risicomanagement. En belangrijker nog: wat je er als ondernemer aan hebt.

De reden waarom wij als bank zoveel investeren in verzekeringsmensen en expertise is omdat er een hele duidelijke link is tussen ondernemen, financieren en verzekeren. Onze klant hoeft z’n verhaal maar een keer te doen. Als er iets verandert, wordt dat achter de schermen tussen de verschillende specialisten met elkaar gedeeld. En dat maakt dat we een financieringstraject of andere ondernemersambitie direct breed kunnen bekijken. En dat is belangrijk, want waar het om gaat is dat de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd blijft. Dat uw onderneming overeind blijft als er iets gebeurt, dat uw werknemers aan de slag kunnen blijven en dat het thuisfront zich beschermd weet.

Welke kosten u maakt en wat u daarvoor terugkrijgt? Dat zijn terechte vragen waar we ons niet achter verschuilen. Het antwoord zit ‘m in de basis. We starten met een uitgebreide inventarisatie, waarin we gestructureerd en overzichtelijk alles in beeld brengen. Welke risico’s loopt u als bedrijf en welke als ondernemer? Welke kunt en wilt u zelf dragen en welke moet u afdekken? Vervolgens komt de vraag: en hoe doe je dat dan? Deze aanpak vergt even wat tijd, maar als de basis eenmaal goed staat, is het van daaruit enorm prettig werken. Dat vindt ook onze klant.

Goed verzekeren wil overigens niet zeggen veel verzekeren. Een startende ondernemer kan immers een heel andere verzekeringsbehoefte hebben dan een grote onderneming. Onze productrange is dan ook groot, de maatschappijen waarmee we samenwerken zijn talrijk en de prijs is uiterst scherp.

Is de basis eenmaal gelegd, dan begint het eigenlijk pas. Een goede verzekeringsrelatie houdt voor ons niet op aan de voordeur, maar begint op het moment dat de klant aan ons het vertrouwen geeft om zijn (bedrijfs) risico’s te managen. Aan ons de taak om dat vertrouwen elke dag weer waar te maken. Dat doen we door goed met elkaar in gesprek te blijven; proactief als we zien dat er veranderingen of ontwikkelingen zijn die uw bedrijf gaan raken. En met regelmaat tijdens de geplande onderhoudsgesprekken met één van onze experts.

Eén van onze experts, ja u leest het goed. Rabobank ’s-Hertogenbosch en omstreken heeft veel verzekeringsexpertise in eigen huis. Op individueel vlak zit de kennis bij onze private bankers. voor ondernemers en hun onderneming hebben we een gespecialiseerde afdeling met eigen pensioenadviseurs en experts in levens-, schade- en risicomanagement. stuk voor stuk goed opgeleide professionals, up-to-date gecertificeerd met veel praktische bagage. Doe er uw voordeel mee!

Menno Lamers, manager verzekeren bij Rabobank ‘s-Hertogenbosch en omstreken

< Alle thema's