Huijbregts Notarissen & Adviseurs: Klassieke, moderne dienstverlening

Klanten roemen de professionaliteit en betrouwbaarheid van Huijbregts Notarissen & Adviseurs. Het leverde het Bossche kantoor de vierde plaats op in de top 100 van juridische dienstverleners volgens Incompany, hét landelijke onderzoek naar klanttevredenheid.


Uitgave: Okt-Nov 2010
Thema’s: Notarissen Adviesbureau

Dat Huijbregts Notarissen & Adviseurs vooruitstrevend is en kiest voor integriteit en kwaliteit, bewijst het met verve. Jef Oomen (notaris) en Hans Gräler (notaris/ estate planner) leggen uit waarom het kantoor koos voor de vertaalslag van akte naar advies.

Scherpe analyse
'Goede vak- en branchekennis zijn van fundamenteel belang en blijkbaar weten wij die ook goed uit te dragen', beantwoordt Jef de vraag waarom klanten zo hoog opgeven van zijn kantoor. 'Wij slagen er kennelijk in om onze analyses helder te maken. Door het abstracte juridische te vertalen naar het concrete niveau van de werkvloer, maken wij moeilijke materie begrijpelijk; dat geeft de ondernemer-klant vertrouwen.' 'Daarnaast schenken wij behoorlijk wat aandacht aan innovatie. Wij vinden het belangrijk nieuwe producten en diensten aan te bieden en te investeren in technologische ontwikkelingen', stelt Hans Gräler. 'De tijd van reactief handelen en wachten tot de klant langskomt, is immers voorbij; wij als notariskantoor zijn proactief, denken mee met de klant en spelen adequaat in op zijn behoeften. In ons beroep is echter een zekere terughoudendheid vereist; klassieke waarden als onafhankelijk, objectief en onpartijdig kenmerken het notariaat. Tegelijk willen wij ons duidelijk positioneren ten opzichte van (potentiële) klanten. Dat kan voor een spanningsveld zorgen.'

Een evenwichtige balans
Volgens klanten bereikt Huijbregts Notarissen & Adviseurs echter een evenwichtige balans tussen conventionele beroepswaarden en commercieel denken. De vierde plaats op de landelijke Incompany klanttevredenheidslijst is hiervan het mooiste bewijs. Het Bossche kantoor steeg maar liefst vijf plaatsen ten opzichte van 2009 en het verschil met de koploper bedraagt amper 0,04 punt. 'Als sec notariskantoor staan we zelfs op plaats 1, maar ons enige doel is de kwaliteit te waarborgen en de goede prijs-kwaliteitverhouding te garanderen. Ons vak wordt ingewikkelder, klanten vragen steeds meer; kantoren zullen wellicht meer samengaan en er komt een andere manier van zakendoen en van zich organiseren. Bij dit alles willen wij een vooruitstrevende rol spelen. Wij willen duidelijk aanwezig zijn', aldus Hans Gräler.

< Alle thema's