ING: Ondernemen doe je niet alleen

Donderdag 11 november 2010, een datum die u nu al in uw agenda moet zetten, want dan vindt het Ondernemers Congres plaats in 1931 Congrescentrum Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch.


Uitgave: Okt-Nov 2010
Thema’s: Banken Financieel advies

Het Congres staat in het teken van ‘Ondernemen anno morgen, nieuwe impulsen voor succes.’ ING is als mede initiatiefnemer en hoofdsponsor prominent aanwezig. ING gaat in op de vraag hoe u als ondernemer uw bedrijf in conditie krijgt. Onze kennis over de macro-economie, sectoren en regio’s delen we actief met onze klanten. Onze economen publiceren op www.ing.nl/zakelijk/nieuws-en-kennis en nemen onder andere deel aan ronde tafelbijeenkomsten, financiële informatiebijeenkomsten en het Ondernemers Congres.

Economische groei
De recessie is sinds het derde kwartaal van 2009 officieel voorbij. Op zich zou niets een meer dan gemiddeld herstel van de Nederlandse economie in de weg moeten staan. Nederland heeft namelijk internationaal gezien een zeer sterke economie, maar weet Nederland ten volle van die sterke economische positie te profiteren? Hoewel we aan het begin staan van herstel, blijft de economie zeer gevoelig voor negatieve schokken. Het Nederlandse bedrijfsleven is de recessie relatief sterk in gegaan, maar de crisis heeft de weerbaarheid flink aangetast. In vrijwel alle sectoren staat de liquiditeitspositie onder druk. Toch begint de economie aan een geleidelijke opmars. 

Kansen voor ondernemers
Kansen zien en herkennen is één, maar voor het benutten van kansen is meer nodig. U moet de juiste informatie hebben over de markt en uw concurrenten, maar ook moet uw bedrijf financieel en strategisch in conditie zijn. Ondernemers met een visie De toekomst van uw bedrijf, die maakt u zelf en dat doet u met behulp van een visie. Een visie maakt duidelijk welke acties er nodig zijn en hoe doelgericht u bezig bent. Een visie zorgt er ook voor dat u zich kunt onderscheiden van anderen. Niet alleen door te reageren op recente ontwikkelingen, maar ook kansen creëren voor de toekomst.

Betrouwbaar en relevant
Om in conditie te zijn, moet u goede en betrouwbare up-to-date informatie hebben over uw markt en hoe uw concurrenten of collega’s het doen. U moet weten wat de trends zijn, hoe de markt waarin u onderneemt eruit ziet en wat uw plek is ten opzichte van uw concurrentie. ING heeft een overzichtelijk model ontwikkeld waarin u kunt zien hoe uw bedrijf het doet ten opzichte van uw sectorgenoten. Op basis van enkele vragen krijgt u een overzicht van uw plaats in de markt. Op de stand van de ING kunt u een dergelijk overzicht laten maken.

Samenwerking
Ondernemen doe je nooit alleen. De ondernemer die langskomt op het congres weet dit al, want een belangrijke functie van deze dag is netwerken. ING wil graag uw partner in Business zijn. We delen onze kennis van de markt met u en zijn er om oplossingen aan te dragen die u kunnen helpen om uw visie en uw strategie te realiseren.

< Alle thema's