The Adventure: Perfectie binnen handbereik

Een ding is zeker: de introductie van Range Rovers ‘iPad on wheels’ én van de Jaguar XF/XK Collectie 2012 wordt een onvergetelijk gebeuren. Al helemaal als het gebeurt in het vernieuwde Experience Centre van The Adventure.


Uitgave: Sept-Okt 2011
Thema’s: Dealerbedrijf Autobedrijf

In 2008 nam Tata Motors - onderdeel van het Indiase Tata-concern - Jaguar en Land Rover over van Ford. Sindsdien zijn beide merken begonnen aan een gigantische opmars. Tata’s ambitie liegt er dan ook niet om: Jaguar en Land Rover moeten de nummer één van de automobielsector worden en wel op alle fronten! Volgens Ralph van Meegen, manager Jaguar, en Erik Daniëls, manager Land Rover, is men hard op weg om dit doel te bereiken.

Grootse introductie
'Het wordt ongetwijfeld een mooi weekend', zegt Ralph. 'Op 23 en 24 september kunnen bezoekers immers tijdens onze Grand Opening Days in onze gloednieuwe showroom genieten van de nieuwe sterren aan het autofirmament. Dan worden de Range Rover Evoque, de Jaguar XK en de Jaguar XF officieel gepresenteerd.' 'Met name de Evoque blijkt heel wat verwachtingen te wekken, want nog voor hij goed en wel op de markt is, worden alle verkooprecords verbroken. Dat neemt niet weg dat de feestelijke presentatie nog gevolgd wordt door een grootschalige campagne. Zo zal het grote publiek in Den Bosch en omstreken twee Range Rovers Evoque kunnen zien rondrijden met daarop in grote letters ‘Hello Den Bosch’. Deze slogan zal ook als ‘green graffiti’ te zien zijn op de straatstenen van de stad. Het wordt dus echt moeilijk om naast de Range Rover Evoque te kijken', lacht Erik.

iPad on wheels
Dat het nieuwe model van Land Rover iets bijzonders vertegenwoordigt, werd al duidelijk toen The New York Times hem bestempelde als ‘the iPad on wheels’. Anderen hebben het dan weer over ‘stijlvoller en sportiever dan kopers tot nu toe gewend zijn’. Maar de Evoque is niet de enige wagen die hoge ogen gooit. Ook de nieuwe Jaguar XF is een technisch hoogstandje. 'Het is de zuinigste en stilste Jaguar ooit - hij kreeg het groene B-label mee - en ziet er dynamisch en sportief uit. Naast de XF presenteert The Adventure ook de XKR-S, de snelste productie-Jaguar ooit. Met de komst van Tata is het imago van Jaguar compleet veranderd', legt Ralph uit. 'Het merk spreekt meer dan ooit een veel breder én jonger publiek aan. Je ziet steeds vaker dertigers achter het stuur. Het zijn bijvoorbeeld succesvolle jonge mensen die zichzelf eens willen verwennen met een bijzonder cadeautje. Het is een feit dat zowel Jaguar als Land Rover tegenwoordig hot is; je kunt het vergelijken met Apple en zijn onvoorwaardelijke fans.'

pag 7 Adventure
In alles nummer 1

'Het bedrag dat Tata in beide merken investeert is tien keer hoger dan ten tijde van Ford. Dat budget gaat onder meer naar de ontwikkeling van nieuwe, duurzame en milieubewuste modellen. De komende vijf jaar wordt bijvoorbeeld jaarlijks een nieuw model uitgebracht. Daarnaast worden bestaande modellen zoals de Land Rover Defender, compleet gerestyled. Technologie is echter niet het enige waarin Tata investeert; klanttevredenheid en service gelden evenzeer als prioriteiten van het concern. Wat dat betreft wordt ook aan de importeurs en dealers gevraagd om aandacht te besteden aan dienstverlening. Dus halen wij als de klant dat wenst, zijn wagen bij hem thuis op en brengen we hem uiteraard ook weer terug. Als hij er echter de voorkeur aan geeft in onze showroom te wachten tot zijn wagen klaar is, zorgen we voor warme croissants en verse jus. Bovendien kan hij gratis gebruikmaken van onze WiFi verbinding. Klanten moeten zich hier immers thuis voelen. De nummer 1 positie moet op elk niveau worden behaald en dat gaat zeker lukken', zeggen Ralph en Erik unaniem.

Klaar voor de toekomst
'De vernieuwing van onze showroom en de uitbreiding van onze werkplaats benadrukken dit streven. Onze hypermoderne werkplaats is tweemaal zo groot als eerst. Wij beschikken onder meer over een multifunctionele brug waarmee onze monteurs klanten sneller van dienst kunnen zijn bij kleine reparaties die weinig tijd vragen. De uitbreiding was anderzijds ook broodnodig om de groeiende verkoop te kunnen bijbenen. Waar andere merken in de sector het de afgelopen jaren moeilijk hadden, bleven onze verkoopcijfers namelijk stabiel en dit jaar nemen ze opnieuw exponentieel toe. Hoe dit komt? Ik denk dat klanten voor de fantastische, nieuwe uitstraling van het merk kiezen', antwoordt Ralph, 'én voor de vertrouwdheid van ons team. Erik en ik zijn hier beiden als junior begonnen en wij zijn meegegroeid met dit bedrijf. Onze klanten hebben al tien jaar met één en hetzelfde verkoopteam te maken. Ik denk dat die continuïteit vrij uitzonderlijk is in onze branche. Tel daarbij de gemaakte investeringen, de uitbreiding van onze werkplaats, de gerestylde showroom en de prachtige nieuwe modellen op, en je kunt stellen dat wij klaar zijn voor de groei die ingezet is.' 'Dát weten onze klanten ook. En potentiële klanten willen wij daar graag van overtuigen', besluit Erik.

< Alle thema's