Conneqtme: Blije gasten en tevreden klanten

Suzanne Hoevenaars heeft een passie voor gastvrijheid. Bovendien vindt ze het leuk kosten te besparen. Die combinatie resulteerde in Conneqtme en in evenementen waar gastvrijheid, persoonlijkheid en creativiteit de boventoon voeren.


Uitgave: Sept-Okt 2012
Thema’s: Evenementen Hospitality

In haar horecacarrière zag Suzanne meer dan eens dat zestienjarige meisjes -  zonder enige begeleiding of motivatie - als hostessen van een evenement  fungeerden, met een ongeïnspireerd ontvangen van de gasten als spijtig gevolg. Ook zag zij hoe routinematig denken en handelen een domper kunnen zetten op wat een feestelijk gebeuren voor klanten en gasten moet zijn. Dat kon en moest anders, vond zij. Dus startte zij Conneqtme.

Totale transparantie

"Gasten het gevoel geven dat ze écht welkom zijn en het evenement zodanig invullen dat het nog lang in de herinnering van de aanwezigen blijft", antwoordt Suzanne op de vraag wat zij bij de organisatie van een event vooropstelt. Het impliceert dat je buiten de geijkte formules moet durven denken en - misschien wel vooral - je grondig moet verdiepen in de klant. Met wat voor bedrijf heb je te maken? Welke cultuur heerst er? Het maakt nogal verschil of je een evenement moet organiseren voor een kantoor met een zakelijke uitstraling waar iedereen in pak loopt, of voor een groep IT-jongens in spijkerbroek en op sneakers. Dus ga ik eerst de sfeer van het bedrijf opsnuiven, pas dan kom ik met ideeën. Ik leg de klant altijd verschillende mogelijkheden voor, zowel qua invulling als budget en daarbij voer ik een open boekhouding, met totale transparantie voor de klant."

DELA
Dat een eerste indruk wel eens verrassend kan zijn, bleek toen Suzanne door DELA werd gepolst voor de organisatie van een evenement. "Iedereen denkt bij DELA aan 'grauw' en 'droevig' maar wij staan als coöperatie midden in het leven. Dat heeft Suzanne trouwens goed aangevoeld, zegt Tom Mulder (Directeur Intermediair). Zo sponsoren wij de Conservatorium Talent Award tijdens Jazz in Duketown. Wij besloten die gelegenheid aan te grijpen om al onze  assurantietussenpersonen uit te nodigen voor een optreden, een hapje en een drankje. Suzanne dacht samen met ons na over het concept. De uitwerking ervan heeft ze volledig voor haar rekening genomen. Twee dagen lang heeft zij ons  ontzorgd en onze gasten verwend. Het was gastvrijheid pur sang!"

< Alle thema's