Column Gaby Westelaken: Oppoetsen

Na de zomer barst je van de energie. De hoogste tijd om een aantal zaken eens goed op te poetsen. Je leest in de media dat we economisch in de lift zitten en op Prinsjesdag krijgen we bemoedigende woorden toegesproken. Als ervaren MKB'er weet ik: de werkelijkheid is weerbarstiger. Alle internationale en landelijke trends ten spijt moet je het hier in de regio verdienen, in de werkelijkheid van alle dag. Gewoon hard werken en je kansen pakken. Dat geldt bij u in de branche en ook voor mij in de schoonmaakbranche. dus dames en heren in Den Haag: niet lullen maar poetsen.


Uitgave: Sept-Okt 2014
Thema’s: Schoonmaakbedrijf Samenwerking

Als schoonmaakbedrijf hebben we een roerig half jaar achter de rug met stakingen, discussies over ziektedagen en uurlonen. Daar word je als goedwillende ondernemer niet vrolijk van. GWs dé schoonmaker had er gelukkig weinig last van, omdat onze klanten ons beoordelen op de prestaties op de werkvloer. Daar doen onze mensen prima werk. maar die negatieve landelijke publiciteit helpt niet bepaald. De hoogste tijd dus om de profilering van de schoonmaakbranche eens goed op te poetsen.

En als we dan toch met de schoonmaak bezig zijn: laten we meteen de stad oppoetsen richting Jeroen bosch-jaar 2016. Als we onze stad in de etalage willen zetten, moeten we op tijd beginnen met poetsen. De organiserende stichting ligt onder vuur, we horen weinig positieve geluiden. maar we staan voor een behoorlijke investering en dat mag, als impuls voor de gemeente waar we leven en werken. ’s-Hertogenbosch steekt haar nek uit; prima om het imago van de stad te laten glimmen. 

Ik zou als ondernemer best willen assisteren bij dat oppoetsen: letterlijk en figuurlijk. En ik denk dat veel collega-ondernemers ook willen helpen. Zie (regionale) ondernemers niet alleen als sponsors en geldschieters, maar vooral als meedenkende partners. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat de glans van het Jeroen bosch-jaar duurzaam is. Als professionele schoonmakers weten we dat zo’n poetsbeurt uiteindelijk voor continuïteit en toekomst zorgt.

< Alle thema's