Veldrit Grote Prijs van Brabant: Generale repetitie voor EK Veldrijden 2018

Op zaterdag 28 oktober vindt voor de vierde maal de veldrit PROLEASE Grote Prijs van Brabant plaats op het Autotron in Rosmalen. Uiteraard wordt weer een internationaal toprennersveld verwacht. Deze editie is de generale repetitie voor het Europees Kampioenschap dat in 2018 op hetzelfde parcours gaat plaatsvinden.


Uitgave: Sept-Okt 2017
Thema’s: Businessevent Evenementen Entertainment Sport en ontspanning

De internationale veldrit wordt dit jaar opnieuw gehouden in samenwerking met Libéma Profcycling. Terwijl op 28 oktober buiten de PROLEASE Grote Prijs van Brabant wordt verreden, staan de deuren van Autotron op 28 én op 29 oktober open voor het WielerPassie Festival, waar iedere fietsliefhebber kennis kan maken met fietsmerken en nieuwe materialen en andere noviteiten op fietsgebied. Onderdeel daarvan is op zondag 29 oktober onder meer de fandag van de wielerploeg Team LottoNLJumbo en een toertocht met profs van nu en wielercoryfeeën uit het verleden.

Toppers aan de start
Voor de veldrit in diverse categorieën rekent de organisatie wederom op toppers uit binnen- en buitenland. Op de erelijst staan na de eerste drie edities al de namen van de winnaars Tom Meeusen, Lars van der Haar, Mathieu van der Poel, Marianne Vos, en Sophie de Boer. ‘De organisatie van de Grote Prijs van Brabant laat zien dat ze zich elk jaar weet te overtreffen’, zegt directeur Paul den Ronden van hoofdsponsor PROLEASE. De Belgische grootheid Roland Liboton, viervoudig wereldkampioen bij de profs, looft onder meer het 2500 meter lange parcours dat uitgezet wordt door bestuurslid en oud-wereldkampioen en meermalig Nederlands kampioen Richard Groenendaal: ‘Een zeer gevarieerde omloop, die veel spektakel belooft.’ Wederom is gekozen voor de unieke locatie op het Autotron van Rosmalen. Het parcours is verbeterd en verrijkt, ook met oog op de toewijzing aan de Stichting Grote Prijs van Brabant van het Europees Kampioenschap Veldrijden op 3 en 4 november 2018.

Gastheer
Het EK veldrijden wordt in 2018 voor de derde keer in Nederland gehouden. Eerder was het West-Brabantse Huijbergen twee keer gastheer, in 2006 en 2015. ‘Wij zijn enorm trots dat we in 2018 ons eerste lustrum mogen opluisteren met het Europees Kampioenschap’, zegt Mieke Geeraedts, voorzitter van de Stichting Grote Prijs van Brabant.

VIP-tafel
De PROLEASE Grote Prijs van Brabant krijgt veel publiek en media-aandacht. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in een sponsorpakket worden bij de Grote Prijs van Brabant op maat bediend. De mogelijkheden zijn divers; variërend van speciale sponsorpakketten tot VIP-tafels voor bedrijven met tal van presentatiemogelijkheden voor ieder budget op en rond het unieke wielerevenement; zowel voor 2017 als het EK in 2018.

Fotografie: Henk van Esch en Jos Schriever

< Alle thema's