Thema: Onderwijs

Bekijk alle thema’s >
Thumbnail

Vrouw in Business: Yvonne Moerman

Juni 2010

Yvonne kreeg onlangs in Minneapolis de ‘Special recognition award’ voor haar inspanningen in het kader van de internationalisering van het onderwijs: ‘In een globaliserende wereld kun je een MBO’er niet meer de straat opsturen met enkel een papiertje en geen talenkennis’.

Lees verder
Thumbnail

Talentencampus Oss: Samenwerken, samen sterker!

Jan-Feb 2016

In de Talentencampus Oss werken gemeente, scholen voor voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs, bedrijven en sportinstellingen op innovatieve wijze samen. Samen zorgen zij voor goed opgeleide en gemotiveerde werknemers door kennisontwikkeling en talentontplooiing bij zowel jong als oud te stimuleren. ‘Vanuit een bruisende campusomgeving wordt gebouwd aan een gezonde toekomst voor bedrijf én de werknemer van morgen’, aldus directeur Richard van Ommen.

Lees verder
Thumbnail

Avans Hogeschool: We willen álles

Juli-Aug 2017

Met Learning Communities introduceert Avans Hogeschool een nieuw concept voor samenwerking met het bedrijfsleven. Studenten, docenten en bedrijven vormen samen een lerende en onderzoekende entiteit. En gaan aan de slag met thema’s uit het expertisegebied.

Lees verder
Thumbnail

Koning Willem I College: Samen meters maken

Nov-Dec 2017

Tijdens de crisis durfden het Koning Willem I College en netbeheerder Enexis het aan om samen te investeren in de ontwikkeling van maatwerkopleidingen. Een gouden zet: opleiding en praktijk zijn hierdoor veel beter op elkaar afgestemd. Zeker nu de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt, blijkt hoe belangrijk het is om actueel opgeleide technici in de startblokken te hebben staan.

Lees verder
Thumbnail

Koning Willem I College: Je hebt elkaar nodig om iets te bereiken

Maart-April 2018

‘We waren in het verleden niet goed genoeg in samenwerken. Goede initiatieven kwamen daarom moeilijk van de grond.’ Daar kwam verandering in toen het Koning Willem I College en Brabant Water de handen ineen sloegen en de Brabant Water Bedrijfsschool oprichtten. GOA Leiding-techniek kwam er vanuit de aannemerij bij.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven