INCO Business Group: Poort open

In Breda worden op 15 november tijdens ‘Global Entrepreneurship Week’ ondernemers uit meer dan vijftien landen verwacht die overwegen een onderneming in Nederland te starten. Deze ondernemingen vestigen zich vervolgens in Breda, als het aan gemeente Breda ligt.


Uitgave: Nov-Dec 2017
Thema’s: Evenementen Baan

‘INCO means Business’ is een onderdeel van de Global Entrepreneurship Week. Het is een initiatief van INCO Business Group, en bedoeld om ondernemerschap in Nederland te promoten bij buitenlandse ondernemers. Meer dan vijftien Nederlandse dienstverleners slaan dan de handen ineen om het vestigen in Nederland zo eenvoudig mogelijk te maken. Deze samenwerking blijkt bijzonder succesvol. ‘Tijdens de zogenoemde ‘Incorporation Day’ (Oprichtingsdag) verwelkomen we ruim twintig buitenlandse ondernemers’, vertelt Dennis Vermeulen, CEO van INCO Business Group. ‘Deze ondernemers zetten op die dag de handtekening onder de statuten van hun nieuwe onderneming, met behulp van notarissen die aanwezig zijn tijdens het event.’

Verantwoord brood
Een van deze nieuwe ondernemingen wordt gerund door Mahmoud Rehawi en zijn partner Yaser Akkad. Dit zijn twee Syrische ondernemers die zich richten op het bakken van organisch verantwoord brood, dat lang houdbaar is. De machines die zij gebruiken voor de productie, hebben ze zelf ontwikkeld en geproduceerd in Saudi Arabië, waar zij al langer actief zijn. Enkele machines worden uiterlijk eind maart, in Breda operationeel. Tijdens het event in Breda wordt de oprichting van de onderneming voltooid. Tevens wordt de zoektocht naar de juiste huisvesting hervat. Ten slotte hebben ze een internetbureau uit Breda ingeschakeld en vinden de eerste gesprekken plaats met een recruitmentbureau.

Banen in Breda
De twee Syrische ondernemers verwachten het komend jaar tussen de vijf en tien banen te creëren in Breda. Dennis: ‘In totaal schatten we dat we eind 2017 ongeveer 200 tot 250 ondernemingen hebben opgericht. Naast Syrië worden ook India, Verenigde Staten, Saudi Arabië, Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) en ruim tien andere landen vertegenwoordigd door ondernemers tijdens dit event.’

Speelvlak
Met behulp van de gemeente Breda, en ‘investment agencies’ zoals Rewin, zorgt het event ervoor dat buitenlandse ondernemers bekend raken met het speelvlak, daar waar Nederlandse ondernemers op weg worden geholpen door partijen als de Kamer van Koophandel.

< Alle thema's