Amacom, The Amazing Company viert haar 20-jarig bestaan!

Amacom, The Amazing Company viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Het in 1999 opgerichte familiebedrijf is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste distributeur in consumentenelektronica van Nederland en heeft de laatste jaren de transformatie van distributeur tot fulfilmentpartner succesvol ondergaan.


Ma 11 Feb 2019

Hoe het allemaal begon
Amacom, The Amazing Company werd opgericht door Theo Engels. Vanaf de keukentafel in Schijndel werden de eerste deals gesloten en bestellingen verstuurd. Een familiebedrijf pur sang, het hele gezin hielp mee: verkopen, inkopen, inpakken en alles erom heen werd vanuit huis verzorgd. In 2002 werd het eerste officiële magazijn geopend in Schijndel en vanaf dat moment kwam de organisatie in een stroomversnelling. Anno 2019 beschikt Amacom, The Amazing Company over drie magazijnen, waarvan het nieuwe logistieke centrum in Rosmalen afgelopen september werd geopend.

'In de jaren 1999 tot 2008 werd Amacom beschouwd als een ‘klassieke’ distributeur. Vanaf 2008 richtte Amacom zich steeds meer op het veranderende landschap in retail en het belangrijkste: de opkomst van e-commerce en de veranderende vraag van de consument. Hierdoor hebben we ons verder kunnen ontwikkelen tot fulfilmentspecialist met het nieuwe logistieke centrum in Rosmalen als een van de hoogtepunten in ons bestaan', aldus Managing Director Dick Engels.

Het jubileumjaar
Op dinsdag 21 mei 2019 bestaat Amacom, The Amazing Company officieel 20 jaar. Deze mijlpaal zal groots worden gevierd op maandag 20 en dinsdag 21 mei samen met relaties, medewerkers en natuurlijk niet te vergeten: familie!

Naast de feestelijke activiteiten zullen medewerkers zich tevens gaan inzetten voor de goede doelen waarbij Amacom nauw betrokken is. Op zondag 26 mei gaat een groot aantal sportievelingen de uitdaging aan. Gezamenlijk nemen zij deel aan de Vestingloop in ’s-Hertogenbosch. Voor iedere kilometer die wordt afgelegd, wordt een bedrag gedoneerd aan de Stichting Wensambulance Brabant.

Het jubileumjaar zal voor Amacom volledig in het teken staan van feestelijke activiteiten, maar ook wordt er uitgekeken naar de volgende 20 jaar! Dick Engels: 'We zien nog voldoende groeimogelijkheden in de huidige markt, maar ook in andere markten. We zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet'.

< Alle nieuwsberichten