Asperges in het veld groeit in kwaliteit en beleving

Sámen genieten van een eersteklas aspergemenu, bereid door een top-chef. Dat alles in een intieme en sfeervolle entourage, direct aan de aspergevelden. Dat is sinds jaar en dag de succesformule van Asperges in het veld in Cromvoirt.


Ma 26 Feb 2024

Dit exclusieve event van organisator en creator Frank de Bot beleeft van donderdag 16 mei tot en met zondag 2 juni zijn zevende editie. Hier maakt voor het eerst een gastrestaurant met twee Michelinsterren zijn opwachting. Bovendien krijgt Asperges in het veld een tweede locatie: in de regio Breda.

 

Frank de Bot geldt als een creatief mens. Hij maakt al sinds 2006 naam als creator van exclusieve feesten en partijen, die zowel zakelijk als privé worden gepresenteerd. Daarnaast timmert hij met zijn team alweer bijna tien jaar aan de weg met een diversiteit aan pop-up restaurants: bijzondere, culinaire belevenissen midden in de natuur. Asperges in het veld is daarvan het bekendste concept. Aan de aspergevelden in Cromvoirt schoven vorig jaar niet minder dan 4500 gasten aan voor lunch of diner. Zij waardeerden het evenement met een gemiddelde score van 8,9! De alsmaar toenemende belangstelling komt tot uiting in het aantal voorinschrijvingen. Al ruim 2500 aanstaande gasten hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt, om straks verzekerd te zijn van enkele dagen voorrang, waarin zij een tafel kunnen reserveren bij hun favoriete restaurant. Voorinschrijven kan nog tot eind februari op de website.

 

Twee Michelinsterren!

De line-up van gast-restaurants in Cromvoirt doet liefhebbers ongetwijfeld watertanden. Onder de deelnemers zijn vaste waarden als ’t Misverstant (Vught), Noble (Den Bosch) en De Rozario* (Helmond). Dat laatstgenoemde sterrenrestaurant werkt één dag samen met de jonge collega-ondernemers van Reverie (Veldhoven) en Aan de Spuihaven (Dordrecht). Ook de sterrenrestaurants Vigor* (Vught) en Eden* (Valkenswaard) zijn weer van de partij. Mász (Schijndel) komt eveneens weer naar Cromvoirt. Nieuw is het Vughtse CouCou. De grootste blikvanger wordt echter zonder twijfel FG Restaurant** uit Rotterdam. Patron Cuisinier François Geurds mag hiermee niet één maar twee Michelinsterren voeren. Hij kookt op zondag 19 mei  (Eerste Pinksterdag) de sterren van de hemel, zowel tijdens de lunch als het diner. Alle chefs bereiden hun eigen menu’s in het fraai ingerichte paviljoen, waar alles tot in de puntjes verzorgd is. Het spreekt voor zich dat met allergieën en dieetwensen zoveel mogelijk rekening wordt gehouden. 

 

Ondernemersdag

Gastvrijheid en kwaliteit voeren de boventoon tijdens Asperges in het veld. Dat geldt zeker ook voor maandag 27 mei. Dan wordt samen met een aantal partners een méér dan sfeervolle (horeca-)ondernemersdag georganiseerd. Er kan dan worden genoten van gerechtjes en drankjes naar keuze én van volop gezelligheid en live entertainment. Het pop-up restaurant leent zich ook prima voor groepen van allerlei omvang en kan bovendien worden afgehuurd voor exclusieve feesten en partijen. 

 

Asperges in het veld Prinsenbeek

Na 18 dagen genieten in Cromvoirt verkast de complete entourage naar de regio Breda. Aan de velden van aspergeboerderij Schalk in Prinsenbeek wordt het culinaire festijn dan nog eens dunnetjes overgedaan. Daar is Asperges in het veld geopend van donderdag 6 tot en met maandag 17 juni. Het programma voor beide locaties is terug te lezen op www.aspergesinhetveld.nl.

< Alle nieuwsberichten