Aspergeworstenbroodjes: de nieuwe Brabantse lekkernij

Asperges en worstenbroodjes; twee échte Brabantse lekkernijen. Remco Beekman van Brabantsche Worstenbroodjes heeft de smaken van deze streekproducten weten te verenigen. Samen met Aspergekwekerij Verhoeven uit Cromvoirt ontwikkelde hij hét ultieme aspergeworstenbroodje.


Di 11 Apr 2017

Remco Beekman, van oorsprong Amsterdammer, heeft een grote passie voor het Brabantse worstenbroodje. In 2014 startte hij - vanuit een uit de hand gelopen hobby - een kleine bakkerij in winkelcentrum Boschveld in ’s-Hertogenbosch. Inmiddels heeft hij Bakkerij De Meester uit Vught overgenomen en 22 mensen in dienst. ‘Het ondernemerschap zit me in het bloed. Sinds 2005 ben ik actief in de horeca en catering, het leukste om te doen! Het maken van ambachtelijke worstenbroodjes voegt daaraan zeker iets toe. Het is niet alleen een lekkernij, maar ook een dankbaar product. Mensen worden er blij van; het roept vaak warme herinneringen op’, aldus Remco.

Streekproduct-innovatie
Naast het bereiden van royaal gevulde worstenbroodjes van verantwoord gehakt uit Brabant, innoveert hij het traditionele streekproduct graag: van pittige sambalworstenbroodjes tot een vegetarische en 100% biologische variant. Eerder creëerde hij samen met Edwin Kats, eigenaar/chef-kok van restaurant Noble(*), ook het Nobleworstenbroodje voor de Noble Markt. In deze speciale variant zat onder meer kalfsgehakt, gerookte paling, amandel en hoisinsaus verwerkt. Voor de ontwikkeling van het aspergeworstenbroodje zocht hij de samenwerking met Aspergekwekerij Verhoeven uit Cromvoirt, een familiebedrijf dat sinds 1939 asperges teelt. ‘Ik ben dol op de smaak van het witte goud. Die wilde ik graag combineren met het gekruide gehakt van ons worstenbrood. Ook het aspergekookvocht wordt verwerkt in het deeg, zodat de aspergesmaak goed tot zijn recht komt.’ Het aspergebroodje is uitvoerig getest en geproefd door een smaakpanel bestaande uit aspergekwekers en foodexperts. Remco: ‘Het eindresultaat mag er zijn. We hopen zowel liefhebbers van worstenbroodjes als asperges te verrassen met deze nieuwe Brabantse delicatesse!’

Verkrijgbaar
Tot aan het einde van het aspergeseizoen zijn de aspergeworstenbroodjes te koop bij de bakkerijen van Brabantsche Worstenbroodjes: Copernicuslaan 306 in ’s-Hertogenbosch, Fort Isabella-kazerne 11 in Vught en via de webshop van www.keilekker.nl. Daarnaast is de lekkernij verkrijgbaar bij Aspergewinkel Verhoeven Sint Lambertusstraat 77 in Cromvoirt. Verder zal het aspergeworstenbroodje bij verschillende aspergekwekerijen in de omgeving van Breda, Tilburg en Eindhoven worden verkocht.

< Alle nieuwsberichten