Bartels Consultancy helpt bij te hoge OZB-aanslag

Voor veel vastgoedondernemers en zakelijke gebruikers/huurders is het een jaarlijkse ergernis: de OZB-aanslag. Natuurlijk weet je dat de WOZ-waarde van je panden regelmatig te hoog wordt geschat. Bartels Consultancy kan voor 10 april een bezwaarprocedure voor je opstarten, zodat minder geld weglekt uit je portefeuille.


Wo 22 Mrt 2017

Bartels Consultancy controleert je WOZ en vecht een onjuiste OZB-aanslag aan. Het resultaat: winst voor je portefeuille. En blijkt de OZB wel correct, dan geldt no cure, no pay. Kortom: niets te verliezen. Stuur een kopie van de WOZ-aanslagbiljetten, meestal gescand via de email, desnoods een foto via Whatsapp! Bartels Consultancy stuurt vervolgens een standaardvolmacht ter ondertekening toe. Zodra zij die retour hebben ontvangen dienen zij een bezwaarschrift in en vragen het meeste recente taxatieverslag bij de gemeente op. Vervolgens vindt een mondelinge hoorzitting op het gemeentehuis danwel ter plaatse van het vastgoed plaats. Met als doel zoveel mogelijk zaken 'gestroomlijnd' te behandelen en met de behandelend ambtenaren en (vaak externe) taxateurs tot een (soms meerjarig) compromis te komen, als het moet onder druk van een beroepsprocedure. 

Omhoog
Soms is het juist gunstig om de OZB omhoog te procederen. Voor de verkoop, verhuur of herfinanciering van je panden kan dat waardevol zijn. Ook daarbij kan Bartels Consultancy de helpende hand bieden. Tevens kunnen zij helpen met het herfinancieren van vastgoedportefeuilles. Zodat je je onroerend goed zo kostenefficiënt mogelijk kunt beheren.

< Alle nieuwsberichten