Blog IT Support Groep: Werken in de avonduren? Pas de kleur van je computerscherm aan

Ben jij ook nog wel eens tot laat aan het werk? Een deadline? Of ‘gewoon’ zomaar een goed idee terwijl je voor de tv zit dat je ‘moet’ uitwerken? We werken allemaal steeds vaker in de avonduren. De uren waarin je je ogen (eigenlijk) niet moet belasten met het licht van je computerscherm.


Di 30 Okt 2018

Misschien weet je het al maar het licht van een computerscherm heeft namelijk negatieve effecten op je nachtrust. Het verstoort je slaapritme, omdat het ‘blauwe licht’ wat je beeldscherm uitstraalt ervoor zorgt dat je geen melatonine aanmaakt. Hét belangrijke stofje wat je aanmaakt voor het slapen gaan. Op de momenten dat je ’s avonds nog lange tijd achter een fel wit lichtgevend computerscherm zit te werken wordt er dus geen melatonine aangemaakt. Hierdoor ervaar je dat wanneer je in bed ligt je je heel moe voelt, maar niet in slaap valt. 

De oplossing
Om je nachtrust te bewaken is het handig om het thema van je Office-programma’s donkerder te zetten. Ideaal voor wanneer je het toch niet kunt laten om even je werk of presentatie af te maken. We leggen je graag uit hoe je dit in een paar kliks instelt. 

Thema instellen
Open een Office programma, zoals Word.
Ga naar Bestand > Opties > Algemeen > Office-thema
Standaard staat je programma ingesteld op Kleurrijk. Pas dit aan naar donkergrijs of zwart. (Thema Zwart is alleen beschikbaar als je een Office 365 abonnement hebt en als je over de nieuwste versie van Office beschikt.) Wanneer je dit hebt ingesteld geldt de instelling voor alle Office programma’s, dus ook voor Excel, PowerPoint en Outlook.

Paginakleur aanpassen
Nu denk je vast, ‘En de pagina waar ik aan werk dan?’ Ook deze kun je aanpassen naar een rustigere kleur.
Ga naar Ontwerpen > Paginakleur > Kies de gewenste kleur. 

Probeer het eens uit en doe er je voordeel mee!

< Alle nieuwsberichten