Blog PEERS: Wat is smart casual precies?

Wil je er toch netjes en verzorgd uit wil zien, dan kun je maar het beste smart casual gekleed gaan. Wat dat precies betekent leggen we hieronder aan je uit.


Di 29 Nov 2022

Je zult het vast wel eens gehoord hebben, een “smart casual” outfit. Niet verwonderlijk want de modetrend is minder formeel en zakelijk aan het worden. Kleding moet vooral lekker zitten en comfortabel zijn. Geen wonder dus dat je je dan meer casual gaat kleden. 

Wil je er toch netjes en verzorgd uit wil zien, dan kun je maar het beste smart casual gekleed gaan. Wat dat precies betekent leggen we hieronder aan je uit.

 

Peers Blog

Wat is het verschil tussen casual,  smart casual en business casual outfits?

Als je het Engelse woord “casual” vertaalt, dan betekent dat zoveel als ontspannen, informeel en ongedwongen. In de context van kleding en mode betekent het een informele, nonchalante en comfortabele kledingstijl voor in de vrije tijd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan jeans spijkerbroeken, nonchalante shirts, T-shirts, truien, sweaters, hoodies  en sneakers etc.

Soms kan een casual outfit een zwaar gewassen en afgedragen look hebben. De Vintage look noemen we dat ook wel. Natuurlijk is die outfit niet voor iedereen en iedere gelegenheid geschikt.

Smart casual is juist het tegenovergestelde en is eigenlijk nette vrijetijdskleding. Een comfortabele casual outfit met een “slimme”, nette twist.  Het is een stijl die het informele van vrijetijdskleding combineert met een verzorgde en geklede businesslook.  Nonchalant en losjes (casual) maar tevens elegant (smart).

Maar wat is het verschil met business casual, hoor ik je denken? 

Lees deze blog over smart casual verder op de website van PEERS

< Alle nieuwsberichten