Blog Peter van Deutekom: In REGIE zijn en blijven!

Steeds meer organisaties beseffen dat REGIE de belangrijkste kritische succesfactor is om de voordelen van samenwerking daadwerkelijk te realiseren. Regie stelt organisaties in staat de luiken open te gooien om de mogelijkheden en kansen te benutten zonder de controle kwijt te raken.


Ma 21 Jan 2019

Goede regievoering stelt specifieke eisen aan de organisatie, bedrijfsvoering, hulpmiddelen en de bemensing.

Maar de vraag is wel, hoe houdt men controle op allerlei wijzigingen die plaatsvinden in je eigen organisaties door die leveranciers? Veel leveranciers doen de uitvoering met hun eigen hulpmiddelen maar daardoor heeft de regie organisatie geen directe grip op de voortgang en dat willen we dus eigenlijk niet.

Wat we steeds meer gaan zien is dat veel organisaties hulpmiddelen (zelf aangeschaft) door de leveranciers laten gebruiken waarmee men WEL controle op de gang van zaken kan houden.

Bijvoorbeeld bij wijzigingen in het functionele landschap, gebruiken de leveranciers hulpmiddelen die door de organisatie zelf zijn aangeschaft en waarmee de wijzigingen worden aangestuurd zodat de eigen organisatie altijd real time kan mee kijken omtrent de voortgang, etc. en daarmee dus de REGIE heeft over de wijzigingen en dus altijd in controle is en blijft.

< Alle nieuwsberichten