Bluekens Truck en bus Oosterhout beste praktijkopleider Brabant

Werner Mathijssen, praktijkopleider bij Bluekens Truck en bus in Oosterhout is in het zonnetje gezet als beste praktijkopleider in de sector mobiliteit, transport, logistiek en maritiem. De verkiezing is uitgeschreven door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.


Do 22 Aug 2019

Werner Mathijssen leidt al jarenlang mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. In samenwerking met de scholen weet Werner de studenten samen met collega-praktijkbegeleiders de juiste competenties bij te brengen. Het Radius College in Breda is erg blij met de inzet van Werner: ‘Werner doet meer dan alleen het aanleren van het vak. Hij kijkt naar de student als persoon en stimuleert ze om ook sociaal en maatschappelijke een ontwikkeling door te maken tijdens de stage. Daarnaast voegt hij ook inhoudelijk iets toe aan ons onderwijs; door als examinator te beoordelen bij ons op school en door actief aanwezig te zijn op bijeenkomsten van leermeesters en meetings van de Truck Academy. Wij vinden het heel mooi dat Werner op deze manier de waardering krijgt die hij verdient.’

Erkend leerbedrijf
Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. De verkiezing is uitgeschreven door SBB. Daarmee vraagt SBB en ministerie van OCW aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Dag van het mbo
Maandag 18 november organiseren de MBO Raad en SBB de ‘Dag van het mbo’. Dan worden de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

< Alle nieuwsberichten