BOB Jubileum – Taart & champagne: dubbel feest voor Gian Ploegmakers

Taart en champagne! Afgelopen week was het dubbel feest ten kantore van Regio Business. Naast zijn verjaardag (leeftijd wordt steeds minder belangrijk) blies directeur Gian Ploegmakers op 24 april ook 30 jubileum kaarsjes uit. Dertig jaar geleden trakteerde Gian zichzelf op zijn verjaardag namelijk op een bezoek aan de Kamer van Koophandel.


Vr 30 Apr 2021

Dertig jaar ondernemer (volgens het Genootschap Onze Taal overigens ook wel het ivoren, parel of parelmoer jubileum genoemd; dit voor de liefhebbers): dat is met recht een felicitatie waard! Net zoals met alles is ook de ondernemerswereld volop aan verandering onderhevig. Of zoals Gian het in zijn laatste voorwoord schreef: ‘Uiteraard heb ik op verschillende golven gesurft de afgelopen drie decennia. In het begin was ik misschien wel een blij ei en later een Rupsje Nooitgenoeg. Om me daarna te ontpoppen tot een (nacht)vlinder?’ Zo betrad hij door de jaren heen tientallen keren het podium om de duizenden (we zijn de tel onderweg kwijtgeraakt) bezoekers van onze BOB Borrels welkom te heten, bezocht hij honderden Brabantse bedrijven voor een goed gesprek van ondernemer tot ondernemer en schreef hij maar liefst 103 keer het voorwoord in onze zakenmagazines. Altijd inspirerend, vaak met een knipoog en de welbekende combinatie van humor en diepgang. En het is de oplettende lezer vast niet ontgaan: waar het voorheen ging over aankomende events, artikelen verderop in het blad en zo af en toe een klein statement, voeren tegenwoordig vaak onderwerpen als het klimaat, goede voornemens en de zin van het leven de boventoon.

Dus wat ons betreft ontpopt Gian de zakenman zich ook meer en meer tot een poëet. Een kleine greep uit de onderwerpen van zijn columns de afgelopen jaren (‘Lang leve het leven’, ‘Et tu, brute’, ‘De nieuwe verlichting’, ‘Booming boomer’, ‘Hakuna matata’) zegt genoeg. Je snapt dat wij Gian roemen om zijn schrijfkunsten maar laten we zijn gevoel voor ondernemerschap niet vergeten. Gian, je bent een schoolvoorbeeld van een bevlogen Brabantse ondernemer met hart voor de zaak, die met Regio Business al 30 jaar weet te innoveren, te verbinden, te groeien en te inspireren. Gefeliciteerd met deze mijlpaal; we hopen deze zomer samen met de bezoekers tijdens onze BOB Borrels (eindelijk) de slingers (weer eens) op te kunnen hangen en een toast uit te brengen op jouw dertig ondernemende jaren!

 

< Alle nieuwsberichten