Brabantsche Worstenbroodjes lanceert eerste 100% plantaardige worstenbroodje

Vegetariërs, veganisten, mensen met een lactose-intolerantie of die simpelweg wat minder vlees willen eten, kunnen hun hart ophalen: tijdens Bakkersvak 2019 in Gorinchem heeft Brabantsche Worstenbroodjes het allereerste vegan-worstenbroodje ter wereld gelanceerd.


Di 12 Mrt 2019

Deze duurzame delicatesse wordt door echte vakmensen op authentieke wijze met de hand gerold. De overheerlijke vegetarische vulling is smeuïg, biedt structuur en is gekruid met de traditionele Brabantse kruidenmix. De nieuwe lekkernij is dan ook bijna niet van een echt ‘worstebroike’ te onderscheiden. Remco Beekman, eigenaar van Brabantsche Worstenbroodjes, is pionier in de ontwikkeling van vele smaakvarianten worstenbroodjes. Naast het bereiden van traditionele worstenbroodjes met verantwoord gehakt heeft hij diverse nieuwe smaken op de markt gebracht: van pittige sambal- en kip tot aspergeworstenbroodjes. Met een vegan-variant wil Remco een bijdrage leveren aan het terugbrengen van de vleesconsumptie. ‘Ik ben verzot op worstenbrood en ben uit liefde voor deze Brabantse lekkernij mijn bedrijf begonnen. Maar ik vind het ook van groot belang dat we minder vlees eten met z’n allen; voor onze eigen gezondheid, dierenwelzijn en onze planeet. Innovatieve en hoogwaardige plantaardige producten dragen hier zeker aan bij.’

Goede structuur
Het vegan-worstenbroodje is een co-creatie van Brabantsche Worstenbroodjes, studenten Food Innovation van de HAS uit ’s-Hertogenbosch en Labeij Food Products uit Rosmalen. In het worstenbroodje zijn onder meer tarwegluten en tarwe-eiwitten verwerkt. ‘Een belangrijk vereiste was een goede structuur van de vulling. Door eindeloos te variëren en te experimenteren met de vulling en het deeg hebben we het perfecte broodje ontwikkeld. Het uiterlijk, de smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van een traditioneel worstebroike’, meent de Bossche bakker.

Smaakvol alternatief
Remco is ervan overtuigd dat zijn plantaardige worstenbroodjes in een groeiende behoefte voorzien. ‘Een grote groep vegetariërs, veganisten en flexitariërs heeft al jaren enorme interesse in een vega(n)variant van het worstenbroodje. Onze innovatie wilden we echter pas op de markt brengen als we écht 100% tevreden waren. De lat is hoog gelegd door minstens gemiddeld een 8 te willen scoren onder verschillende testpanels. Hierin zaten ook vleeseters; het vegan-worstenbroodje moet immers voor iedereen een smaakvol alternatief zijn. De Nationale Week zonder Vlees van 11 tot en met 17 maart is dan ook een mooie gelegenheid om ons plantaardige product zelf uit te testen.’

Online en via Picnic verkrijgbaar
Vanaf nu kan heel Nederland van het heerlijke plantaardige Brabantse product genieten. De vegan-worstenbroodjes zijn online te bestellen via www.keilekker.nl. Ook bezorgt Picnic sinds deze week de worstenbroodjes bij je thuis. Daarnaast zijn de lekkernijen te verkrijgen in diverse horecazaken en de bakkerijen in ’s-Hertogenbosch en Vught.

< Alle nieuwsberichten