DC Company is Tilburgs bedrijf van de maand

DC Company is door gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg uitgeroepen tot ‘Tilburgs bedrijf van de maand’.


Ma 4 Sep 2017

Deze bedrijven zijn ambassadeurs voor Tilburg als ondernemersstad. Het bedrijf sleept de prijs in de wacht door haar sociale en maatschappelijk betekenis voor de wijk Reeshof.

Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit tijdens een bezoek aan DC Company op 4 september. Erik de Ridder: 'Het bedrijf is uitgekozen omdat zij op een bijzondere manier maatschappelijk bezig zijn en voor meerdere mensen een baan hebben gecreëerd. Ze bieden een veilige plek voor ouderen en de opgroeiende jeugd. Een rustpunt in de wijk Reeshof. Ik ben onder de indruk van wat Davey en zijn familie in een paar jaar tijd hebben gerealiseerd.' 

Maatschappelijke functie
De DC Company, Dance-Workout en Lifestyle Studio is gevestigd in een leegstaande school, die Davey de Kok en familie een paar jaar geleden kocht. De school is opgeknapt met de hulp van vrijwilligers en omgetoverd tot een sociale plek, waar mensen ontspanning vinden. De DC Company bestaat uit een dansstudio met diverse zalen voor met name kinderen. Ook kinderen uit de lagere maatschappelijke klasse hebben hier een plekje gevonden. Ze kunnen bijvoorbeeld een glaasje ranja komen drinken maar ook een boekje lezen of vinden er een luisterend oor of een knuffel. Tevens zitten er diverse kleinschalige bedrijfjes, waaronder Vercura, dagbesteding voor mensen met een niet aangeboren hersenafwijking tot 65 jaar en er is een pluktuin, waar scholen en de wijkraad en bewoners van de Reeshof kunnen komen.

Het goede voorbeeld
Davey de Kok, eigenaar van DC Company: 'Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen en zoveel mogelijk mensen te laten bewegen op een leuke en vooral sportieve manier.' De DC Company zelf biedt in redelijk korte tijd een arbeidsplek aan ca. 20 mensen. Ze biedt stageplaatsen aan om praktijkervaring op te kunnen doen, is een erkend leerbedrijf en maakt gebruik van de kwaliteiten en talenten van de jeugd.

Pluktuin
De grote tuin is met behulp van o.a. de wijkraad omgetoverd tot pluktuin en sluit aan op de plukroute, iedereen is er welkom. Deze tuin is officieel pas geopend. Ook deze tuin stimuleert de creativiteit en kennis van de jeugdigen, is een leerplek en ontspanningsplek en is aantrekkelijk voor de woon- en werkomgeving. Davey: 'We hebben hier een mooie plek kunnen realiseren. Wij zijn aangesloten bij de Meedoenregeling en Stichting Leergeld, zodat ook echt iedereen hier kan komen. Ik vind het heel belangrijk om mijn steentje bij te dragen.'

Meer informatie over Bedrijf van de Maand en eerdere winnaars: www.makeitintilburg.nl/bedrijf-van-de-maand

< Alle nieuwsberichten