Erik de Ridder lanceert het nieuwe deelplatform van Vitaal Vossenberg: Parksharing

Ondernemers van bedrijvenpark Vitaal Vossenberg kunnen nu B2B assets delen via hét nieuwe platform: Solaris Parksharing.


Ma 12 Mrt 2018

Vitaal Vossenberg heeft in samenwerking met Solaris Parkmanagement B.V. en FLOOW2 een nieuw platform gelanceerd: Solaris Parksharing. Dit online platform maakt het voor aangesloten ondernemers mogelijk om zowel bedrijfsmiddelen als diensten en faciliteiten te delen, te huren, te verhuren, te verkopen en/of aan te schaffen. Hierdoor maken ondernemers maximaal en efficiënt gebruik van aanwezig materieel, diensten en faciliteiten binnen hun eigen bedrijvenpark

De Parkmanager Christel Tax-Gloudemans is al enige jaren actief op bedrijvenpark Vossenberg: 'Vanuit Vitaal Vossenberg willen we bedrijven stimuleren om efficiënter om te gaan met materieel, diensten en faciliteiten, door dit op lokaal niveau te delen. Het is een divers bedrijvenpark en daar moeten we gebruik van maken denk ik. Ook proberen we vanuit het Parkmanagement en Vitaal Vossenberg duurzaamheid en nog meer lokale samenwerking te stimuleren'.

Voor een vitaal bedrijvenpark
De deelmarktplaats stelt ondernemers in staat om efficiënter gebruik te maken van bedrijfscapaciteit door lokaal te delen op het bedrijventerrein. Een innovatieve manier van bedrijfsvoering die resulteert in financiële, duurzame en sociale voordelen. Ondernemers kunnen enerzijds flink kosten besparen door capaciteit die zij nodig hebben tijdelijk in te huren bij bedrijven in de buurt, in plaats van deze nieuw in te kopen. Anderzijds kunnen ondernemers juist extra omzet realiseren door materieel en diensten die ongebruikt zijn te verhuren aan collega-bedrijven. Deze vorm van lokale samenwerking en efficiënter gebruik van middelen leidt uiteindelijk tot minder verspilling van middelen, grondstoffen en energie. Iedere ondernemer mag zelf bepalen of hij/zij deelneemt aan dit platform.

Pilotproject 
De pilot zal nu uitgerold worden op het Tilburgse Vossenberg bedrijvenpark. De ambitie is om de deelmarktplaats vervolgens uit te rollen op alle andere bedrijventerreinen in de regio. Hoe meer gebruikers, hoe efficiënter de bedrijfsmiddelen kunnen worden uitgezet en hoe groter de kring van deeleconomie zal worden. Indien bedrijventerreinen al eerder geïnteresseerd zijn om te starten, dan kunnen zij uiteraard contact opnemen. Want: delen is het nieuwe hebben!

Wethouder Erik de Ridder was 8 maart aanwezig om de officiële start van de Pilot Parksharing in te luiden. 'Een belangrijk stap in succesvol ondernemen is ‘samen ondernemen’, iets waar Vitaal Vossenberg al voor staat. De gemeente en rijksoverheid hebben  ambities als het gaat om circulaire economie en duurzaamheid. Dit soort initiatieven zijn van belang om dit waar te maken. De deeleconomie is steeds meer in opkomst en binnenkort niet meer weg te denken, zeker bij de nieuwe generatie medewerkers'.

< Alle nieuwsberichten