Familiebedrijf Meilink bestaat 150 jaar en ontvangt Predicaat Koninklijk

Meilink, marktleider in industriële verpakkingsoplossingen voor exporterende machinebouwers en andere bedrijven in de maakindustrie, heeft op zaterdag 8 juni het Predicaat Koninklijk gekregen. Dit gebeurde tijdens een feest ter ere van het 150-jarig bestaan van dit familiebedrijf.


Vr 14 Jun 2024

De oorkonde werd overhandigd door burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland aan Peter Rikken en Dennis Groesbeek, resp. dga en algemeen directeur van Meilink, in het bijzijn van het personeel van alle negen vestigingen.

Peter Rikken beschouwt de verlening van het Predicaat Koninklijk als een verdienste van iedereen die voor Meilink werkt en heeft gewerkt. “Wij zijn een van de oudere familiebedrijven in Nederland met veel loyale medewerkers en afnemers. Sommige zijn zelfs al ruim 50 jaar klant bij ons. Wij willen het goed doen, voor onze mensen, klanten en de wereld om ons heen. Dat we vanaf nu ‘Royal’ voor onze naam mogen plaatsen, is echt een kroon op het werk van ons allemaal, toen en nu.”

Het Predicaat Koninklijk is de oudste Nederlandse koninklijke onderscheiding en symboliseert het respect, vertrouwen en de waardering van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Koning der Nederlanden. Het wordt onder strikte voorwaarden toegekend aan bedrijven die ten minste 100 jaar oud zijn en, onder andere, een goede reputatie hebben met een bestuur en managers die van onbesproken gedrag zijn.

Meilink is in 1874 gestart in Borculo als stoomzagerij en houthandel. Nu, 150 jaar later werken er circa 500 medewerkers in de negen vestigingen verspreid door Nederland. Het verzorgt industriële verpakkingsoplossingen, hightech reinigen en verpakken plus logistieke diensten en staat daarmee garant voor de verpakking en onbeschadigde, tijdige transport van kapitaalgoederen voor bedrijven uit de maakindustrie. “We zijn enorm trots op de toekenning van dit eervolle predicaat. Onze aanpak is altijd gericht geweest op de lange termijn en met oog voor de toekomst en onze relaties. De toevoeging van Royal aan onze naam zien we als een aanmoediging om daarmee door te gaan.

< Alle nieuwsberichten