Fontys Student Startup Festival verbindt studenten en ondernemers

Fontys stimuleert ondernemerschap. Daarom organiseert de hogeschool op donderdag 14 februari het Fontys Startup Festival in de LocHal in Tilburg. Studenten kunnen netwerken met ondernemers en zich laten inspireren door workshops en lezingen. In de Pitch Battle strijden studentondernemers om de prijs voor de beste Fontys startup van 2019.


Ma 11 Feb 2019

Het programma van het Fontys Student Startup Festival bestaat uit een mix van kennis, inspiratie en netwerken. Ondernemende studenten van verschillende opleidingen krijgen het podium om hun startup te pitchen. Er zijn workshops voor zowel ondernemers als studenten en er is een mogelijkheid tot een meet & greet met ondernemende studenten en ondernemers. Studenten krijgen de kans om te netwerken, samenwerkingen aan te gaan en een mentor of stageplek te zoeken, want ook ondernemers zijn op zoek naar expertise, ervaring, kennis, feedback, een frisse blik of een stagiaire.

Programma
De lezingen en workshops gaan onder andere over de zin en onzin van trendonderzoek, scrummen, pitchen en hoe je een bedrijf kunt starten. Tijdens de Pitch Battle pitchen zes Fontys studentondernemers hun concept en maken ze kans op de hoofdprijs van 1500 euro. Florian Dirkse (co-founder van The Ocean Cleanup) is dagvoorzitter.

LocHal
Het Fontys Student Startup Festival vindt voor de vierde keer plaats en voor de eerste keer in Tilburg, namelijk in de LocHal in de Spoorzone. Een hal, waar generaties Tilburgers aan treinen sleutelden, is omgetoverd tot de nieuwe huiskamer van de stad. Het industrieel erfgoed is een inspirerende locatie waar men terecht kan als men op zoek is naar een werkplaats of een podium om kennis en verhalen te delen en te creëren.

Ondernemerschap bij Fontys
Fontys Hogescholen wil haar studenten opleiden tot adaptieve en reflecterende professionals door extra aandacht te besteden aan de TEC-skills (Technology, Entrepreneurship, Creativity). Ondernemerschap is daarbij een belangrijk onderdeel waarbij ondernemende studenten de kans krijgen zich te ontwikkelen tot succesvolle zelfstandige ondernemers. Studenten die met het idee spelen om een bedrijf te starten kunnen bij het Fontys Centrum voor Ondernemerschap terecht om korte onderwijstrainingen- en trajecten op het gebied van ondernemerschap te volgen. Met de Studentondernemersregeling die in 2016 is geïntroduceerd, gaat Fontys nog een stapje verder. Gepassioneerde, startende studentondernemers krijgen ondersteuning bij het realiseren van hun ondernemersdromen. Met de Studentondernemersregeling wil Fontys studenten stimuleren het maximale uit zichzelf te halen bij het ontwikkelen, groeien en doorgroeien van zowel hun onderneming als hun ondernemende gedrag. Maatschappelijk gezien is het immers zeer gewenst het aantal starters te vergroten. Studeren en ondernemen is mogelijk en wordt zichtbaar tijdens het Fontys Student Startup Festival 2019.

< Alle nieuwsberichten