GreenGenius: 10 redenen waarom millennials (niet) bij jou willen werken

Ruim een kwart van de beroepsbevolking bestaat momenteel uit millennials. Ook in de techniek zijn organisaties druk bezig met het werven van jong talent. Maar wat vinden zij nou eigenlijk belangrijk? Wat zorgt ervoor dat zij voor jouw organisatie kiezen, en niet voor de concurrent? We kunnen je alvast verklappen; met het bieden van dat vaste contract haal je ze in ieder geval niet binnen…


Ma 18 Feb 2019

Loopbaanadviesbureau Qompas heeft onderzoek gedaan naar wat millennials zoeken in een baan. Buiten het feit dat de inhoud van het werk overduidelijk de voornaamste reden is om voor een werkgever te kiezen (volgens 85%), zijn doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden erg belangrijk voor deze doelgroep. Daaropvolgend komt het hebben van leuke collega’s, nog boven de hoogte van het salaris.

In dit lijstje staan de kenmerken van een (potentiële) werkgever die millennials het belangrijkste vinden:

  1. Inhoud van de baan (84%)
  2. Doorgroeimogelijkheden (68%)
  3. Leuke collega’s (67%)
  4. Opleidingsmogelijkheden (66%)
  5. Salaris (56%)
  6. Reistijd (48%)
  7. Acceptabele werkdruk (48%)
  8. Match met studieachtergrond (44%)
  9. Optie op vast contract (35%)
  10. Imago van werkgever (32%)

Duurzaamheid
Ook geeft 78% van de ondervraagde starters aan dat zij graag zien dat hun toekomstige werkgever zich bezighoudt met duurzaamheid. Ze hebben namelijk een bepaalde visie en denken aan de toekomst van de planeet. Zij willen dus graag voor een werkgever werken die zich aansluit bij deze gedachte.

Willen ze geen zekerheid?
Wat opvallend is, is dat de mogelijkheid tot het krijgen van een vast contract een stuk minder aantrekkelijk is voor millennials. Omdat zij het belangrijker vinden om zichzelf te kunnen ontwikkelen, zijn ze bereid om daarvoor tussen werkgevers te switchen. Biedt een werkgever zelf deze mogelijkheid, dan is dat natuurlijk niet nodig.

Onbekend
Ook denken de respondenten dat werkgevers het lastig vinden om te bepalen hoe jonge mensen zich willen ontwikkelen. Millennials zijn enorm ambitieus, en als werkgever loop je het risico ze snel kwijt te raken wanneer ze niet genoeg kansen krijgen op dit gebied. Het inhoudelijke werk is vaak iets wat een vast gegeven is, en het ‘hebben van leuke collega’s’ is ook iets wat je als werkgever niet geheel onder controle hebt. Maar juist op het gebied van ontwikkelingsmogelijkheden voor je personeel, kan je veel invloed uitoefenen.

Geen quick-fix
Het nadeel van het bedenken en uitzetten van een geschikt ontwikkelingstraject voor jonge werknemers is dat het lastig en tijdrovend is. Dat is waar GreenGenius je mee kan helpen. Wij hebben de juiste kennis in huis waarmee we onze jonge, technische talenten een intensief ontwikkelingstraject laten doorlopen. Daarmee ontzorgen we de werkgevers op dit gebied. Sterker nog: wij vinken alvast de helft van bovengenoemd lijstje voor je af!

Benieuwd naar hoe ze je kunnen helpen met het vinden van het juiste, technische talent?

< Alle nieuwsberichten