GVT Transport & Logistics opgenomen in de ID Logistics familie

GVT Transport & Logistics en ID Logistics hebben reeds vele jaren een succesvolle samenwerking in de Benelux. Nu wordt de volgende stap gezet in deze samenwerking door middel van een overname van GVT Transport & Logistics door de ID Logistics Group.


Ma 15 Nov 2021

ID Logistics is een logistieke dienstverlener in de Benelux en dochter van het beursgenoteerde ID Logistics in Frankrijk. GVT Transport & Logistics is actief in transport en logistiek en dochter van GVT Group of Logistics. GVT Group of Logistics zal zich in de toekomst toeleggen op de verdere ontwikkeling van de multi- en intermodale activiteiten van BTT Multimodal Container Solutions.

Door deze combinatie van bedrijven ontstaat een nieuwe toekomstgerichte en innovatieve logistieke dienstverlener in de Benelux:

- ID Logistics Benelux beschikt vandaag over 10 grote distributiecentra van in totaal 400.000 m2 waar 1700 medewerkers werken.
- GVT Transport en Logistics beschikt vandaag over 285 eigen trucks, 12 vestigingen van in totaal 200.000 m2 en heeft 750 medewerkers in dienst.

De overname creëert een sterke speler in een consoliderende markt waarbij er in de komende jaren verder geïnvesteerd zal worden in de uitbreiding van het transport -en logistieke netwerk in de Benelux. De nadruk zal worden gelegd op het leveren van betrouwbare, milieuvriendelijke en innovatieve end-to-end oplossingen.

GVT Transport & Logistics en ID Logistics zullen hun krachten bundelen in B2B en B2C met respect voor hun bestaande klanten en oplossingen.

GVT Transport & Logistics zal de samenwerking met BTT Multimodal Container Solutions voor de lange termijn continueren. Hierdoor kunnen klanten van GVT Transport & Logistics en ID Logistics Benelux ook genieten van multi- en intermodale oplossingen.

Toelichting van Wil Versteijnen, CEO van GVT Group of Logistics:
“In de afgelopen 15 jaar hebben we met GVT Transport & Logistics, onder andere door overnames, een duurzaam fijnmazig distributienetwerk gecreëerd met hubs op een zestal locaties in de Benelux. De warehouse activiteiten van GVT sluiten aan op onze multimodale- en transportactiviteiten. In de sterk veranderende en uitdagende markt is het belangrijk om goed positie te bepalen. We vinden het immers van groot belang dat we onze klanten ook in de toekomst zelf kunnen blijven bedienen. Ik ben ervan overtuigd dat deze stap van nog grotere meerwaarde gaat zijn voor bestaande en nieuwe klanten. Met de overname door ID Logistics zijn er in de toekomst meer mogelijkheden tot internationale groei. Dankzij de bestaande succesvolle samenwerking ben ik er daarbij van overtuigd dat de huidige hoge normen en waarden ten opzichte van klanten en medewerkers worden voortgezet.

Als eigenaar van BTT Multimodal Container Solutions blijf ik samen met mijn zonen middels onze samenwerking voor de lange termijn betrokken bij deze sterke combinatie van bedrijven en heb ik vertrouwen in de toekomst.”

Toelichting van Marco Van Walraven, MD van ID Logistics Benelux:
“ID Logistics bevestigt hiermee het belang dat onze Groep hecht aan verdere groei in de Benelux alsook aan de ontwikkeling van end-to-end oplossingen voor B2B en B2C. Onze klanten kunnen op ons rekenen met innovatieve oplossingen en het is onze uitdrukkelijke bedoeling om met deze overname de uitbouw van duurzame transportoplossingen te versnellen in België en Nederland.

Wij zijn enorm trots en blij met de keuze die door GVT is gemaakt. Het is voor ons een groot compliment dat onze goede samenwerking nu resulteert in deze fantastische overname.

Ik dank dan ook Wil Versteijnen, Stan Hamers en alle betrokken werknemers van GVT voor het vertrouwen en ben er zeker van dat onze klanten snel de talrijke voordelen van deze combinatie zullen merken.”

Toelichting van Eric Hemar, CEO van ID Logistics:
“We zijn erg blij om deze overeenkomst voor de overname van GVT Transport & Logistics af te ronden, waarmee een aantal jaren van vruchtbare samenwerking en ontwikkeling wordt afgesloten. Dankzij deze overname zal ID Logistics Benelux een belangrijke speler worden op de Benelux-markt en dan met name in Nederland. Hiermee kunnen we een volledig dienstenpakket aanbieden aan onze bestaande en toekomstige klanten. Ik ben er zeker van dat de GVT medewerkers een mooie toekomst tegemoet gaan met de ID Logistics Group waarbij zij hun knowhow op grote schaal kunnen ontwikkelen.”

Over GVT Transport en Logistics
GVT Transport & Logistics is onderdeel van GVT Group of Logistics. Met een team van meer dan 750 professionals, 1000 eenheden en warehouse capaciteit van 200.000 m2 bedient GVT Transport & Logistics dagelijks haar klanten. GVT beschikt over een fijnmazig distributienetwerk met hubs in Tilburg, Apeldoorn, Alkmaar, Veendam, Waddinxveen en Willebroek (BE). Vanuit deze locaties wordt er dagelijks op meer dan 6000 adressen geleverd. Begin 2022 wordt een 7e hub in Echt (zuid Limburg) aan het netwerk toegevoegd en zal de bouw van een nieuwe hub in Berkel en Rodenrijs worden afgerond.

Over ID Logistics
ID Logistics is een internationale groep voor contractlogistiek, met een omzet van 1.643 miljoen euro in 2020. Het bedrijf heeft meer dan 340 vestigingen in 17 landen, met een totale oppervlakte van 6 miljoen m² in magazijnen in Europa, Amerika, Azië en Afrika. ID Logistics heeft 21.500 werknemers. Met een evenwichtige klantenportefeuille in sectoren zoals retail, industrie, detailhandel, gezondheidszorg en e-commerce, biedt ID Logistics technologische oplossingen die gericht zijn op duurzame ontwikkeling.

ID Logistics is genoteerd op Compartiment A van de gereglementeerde markt van NYSE Euronext in Parijs (ISIN Code: FR0010929125, Ticker: IDL).

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de ACM.

< Alle nieuwsberichten