Henk Berends van CZL Tilburg: 'De BOB Academy heeft onze manier van denken compleet veranderd'

Henk Berends is directeur en mede-eigenaar van CZL Tilburg. Met 100 medewerkers voert CZL Tilburg oppervlaktebehandelingen en reparaties uit van technisch hoogwaardige componenten. Dit voeren zij uit voor diverse industrieën zoals machinebouw, petrochemie, automotive, halfgeleiders en andere. Henk zocht sparringspartners. Door inspiratie en kennis op te doen breng jij jouw bedrijf naar het volgende niveau. Leden van Regio Business kunnen deelnemen aan inhoudelijke netwerkevents waar kennis wordt gedeeld.


Di 10 Mei 2022

Henk Berends werkt sinds mei 2018 voor CZL. CZL is sinds 2014 lid van Regio Business. Het leiden van een groot maakbedrijf staat gelijk aan een divers verantwoordelijkheidspakket. Diensten, interne processen of als directielid innoveren is van continue belang. CZL werkt toe naar een moderne transformatie, flexibeler personeel en samenwerken in de regionale keten. Deze aanpak heeft effect en CZL werkt dan ook samen met toeleveranciers van ASML en andere innovatieve partijen.

Juist stilzitten is achteruitgang. Henk wil zichzelf daarom als ondernemer blijven ontwikkelen. Hij bemerkte dat voor sommige uitdagingen de oplossingen niet intern aanwezig waren. Eén van die uitdagingen is personeelsgroei. Arbeidskrapte op de markt is een factor waar de Nederlandse maakindustrie al jaren last van ervaart, zo ook CZL.

Henk Berends geeft aan dat sparren over deze soort uitdagingen met ”lotgenoten” op de BOB Academy voor de maakindustrie hem elke keer nieuwe inzichten oplevert.

Mijn uitdagingen vóór het gebruik van het lidmaatschap
     "Dat is een goede vraag, dan moet ik even nadenken want wij zijn al jaren lid. Sommige ondernemers zijn echt opzoek naar acquisitie. Wij niet, wij hebben genoeg klanten en onze planning zit vol. Ik sloot mij aan omdat ik als DGA contact wilde leggen met collega-ondernemers en ervaringen wilde uitwisselen waar je intern in het bedrijf soms niet het antwoord op vindt. Ik wil sparren over ontwikkelingen in de branche rondom CZL en wil leren van het reilen en zeilen bij anderen."

Waarom ik koos voor het lidmaatschap
      "Regio Business heeft een uitgebreid netwerk. Ook organiseert zij veel en diverse activiteiten waar je collega-ondernemers of DGA's van grotere bedrijven uit de industrie, “lotgenoten”, kan treffen. Verder zijn er altijd zaken die je aanspreken. Daarnaast ervaar ik een enorme drive en betrokkenheid vanuit het personeel van Regio Business zelf."

Hoe ik gebruik maak van het Regio Business-lidmaatschap
     "Ik ben dus op zoek naar gelijkgestemden en ga voornamelijk naar de BOB Academy. Daar krijg je bij een ander bedrijf uit de maakindustrie een rondleiding, een interactief deel en daarna een afsluitende borrel. Tijdens dat kijkje in de keuken kom je altijd iets tegen waarvan je denkt: "Goh! Dat is misschien ook interessant voor ons". Bovendien deel je kennis uit door te sparren over uitdagingen aan de hand van stellingen. Daarna kun je individueel en dus persoonlijker napraten met de andere ondernemers. Ik blijf lid, omdat ik er elke bijeenkomst nieuwe dingen uithaal. Hoe langer ik lid ben, des te meer ondernemers uit de branche ik ken. Zo bouw ik een duurzaam netwerk op."

De resultaten
    "Op dit moment heeft de industrie te maken met krapte op de technische arbeidsmarkt en moeite met het werven van personeel. Na de BOB Academy bij Van Beek Schroeftransport hebben wij onze manier van werven verbeterd. Ik kwam erachter dat een vacature een capaciteitstekort niet oplost - maar continue werven wel, dus niet enkel instrumenteel. Dit betekent dat je continue je bedrijf wilt promoten onder potentiële werknemers. Ik zou niet direct weten of wij daaruit nieuwe werknemers hebben gehaald, maar het heeft onze manier van denken compleet veranderd.”

Wat betekent dit voor jou?

Als jij ook nieuwe kennis wil opdoen en er beter van wil worden, gaat het lidmaatschap waarde toevoegen. Wij willen jou de kans bieden om Henk Berends en 1800 andere bedrijven te ontmoeten. Jouw bedrijf is al lid dit kalenderjaar voor maar 325 euro. Sluit je aan!

Ik wil lid worden

< Alle nieuwsberichten