Language Institute Regina Coeli ook in het weekend open

In 2018 opent Language Institute Regina Coeli negen weekenden de deuren voor cursisten die een taal beter willen leren spreken. In eerste instantie biedt het instituut in de weekenden individuele trainingen Engels en Nederlands aan. Een uitbreiding met andere talen later dit jaar wordt niet uitgesloten.


Do 25 Jan 2018

'Steeds meer cursisten vragen ons of ze ook buiten werktijd een taaltraining kunnen volgen', vertelt algemeen directeur Harm Jan Bouwknegt. 'In het drukke werkschema van veel mensen is het lastig om een aantal dagen vrij te plannen voor een taaltraining. Uit onderzoek blijkt ook dat werkgevers steeds vaker verwachten dat medewerkers een training buiten werktijd volgen. Aan die behoefte kunnen we nu beter voldoen.' 

Succesformule van de Nonnen
Het taalweekend volgt de succesformule waarvoor de nonnen het fundament hebben gelegd. Cursisten volgen een individueel programma dat is samengesteld op basis van niveau, doelen en de context van de cursist. Daarnaast zijn er enkele groepsactiviteiten zodat ook de sociale vaardigheden in een vreemde taal ruimschoots aan bod komen. Het programma duurt van vrijdag- tot zondagavond.

Volledig verzorgd weekend
Cursisten verblijven gedurende het hele weekend in het taleninstituut in Vught, dat ook beschikt over een gastenverblijf, een restaurant, fitnesscentrum en bar.  'Onze faciliteiten bieden de mogelijkheid om cursisten een ontspannen en volledig verzorgd weekend aan te bieden. Door de focus op het leren van een taal, zijn cursisten even helemaal weg van hun dagelijkse bezigheden en kunnen ze de werkweek daarna met hernieuwde energie starten', licht Bouwknegt toe.

Weekend naar de Nonnen
Het ´weekend naar de Nonnen´ is vooral geschikt voor gevorderden met een specifiek leerdoel of voor een opfriscursus. Door te kiezen voor meerdere weekenden of een combinatie met een taaltraining op werkdagen, is het weekend ook een optie voor mensen die een grotere sprong willen maken in het leren van de taal.

Grote vraag naar trainingen Engels en Nederlands
De keuze voor het aanbieden van trainingen Engels en Nederlands in het weekend, is afgeleid van de grote vraag naar deze talen. Regina Coeli biedt inmiddels ook taaltrainingen Nederlands aan op de High Tech Campus in Eindhoven om aan de groeiende vraag te voldoen. Cursisten met interesse in één van de andere zes talen die het instituut aanbiedt, kunnen van maandag tot en met vrijdag terecht bij Regina Coeli in Vught.

< Alle nieuwsberichten