Error loading MacroEngine script (file: AdsSky.cshtml)

LocHal wint publieksprijs Beste gebouw van het jaar

De LocHal in Tilburg heeft de publieksprijs gewonnen bij de verkiezing 'Beste gebouw van het jaar'. Ook in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie ging ‘de huiskamer van Tilburg’ er met de eerste prijs vandoor. De Noord-Zuidlijn van Amsterdam won de vakprijs. De verkiezing is een initiatief van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA).


Wo 5 Jun 2019

De LocHal is een geweldige samensmelting van allerlei invloeden. Volgens de jury laat de LocHal zien ‘hoe je de kracht van het bestaande benut’. ‘Een doods gebied in de stad is omgetoverd in een bruisende plek waar bewoners uit heel Tilburg - en daarbuiten - bij elkaar komen.’ Met die motivatie won het gezamenlijke onderkomen van Seats2Meet, Kunstloc Brabant en Bibliotheek Midden Brabant  in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie. De traptribune met verblijfs- en studeerplekken en de beweegbare wanden in de vorm van de zes enorme gordijnen noemt de jury ‘briljante vondsten’. ‘De LocHal is een verrassend gebouw, je kunt er ontspannen en een boek lezen, studeren, vergaderen en evenementen organiseren. Dit is de onbetwiste categoriewinnaar’, staat te lezen in het juryrapport.

Populair in Tilburg
Het gebouw in de Spoorzone is populair. Vanaf de opening begin dit jaar zijn er 300.000 bezoekers geweest. De populariteit van de Tilburgse hal werd overtuigend aangetoond in de publiekswedstrijd. Van de 10.000 stemmen op negen projecten, ging liefst de helft naar de LocHal. De negen kanshebbers waren geselecteerd uit 114 inzendingen.

Rondleidingen over architectuur LocHal
Vanwege de bijzondere architectuur van het pand is de Bibliotheek Midden-Brabant gestart met het aanbieden van speciale themarondleidingen. Naast de reguliere rondleiding over de historie en het gebruik van de LocHal, is er nu ook een architectuurrondleiding die extra veel informatie geeft over de bouwstijl, de inrichting en de keuzes die de architecten hebben gemaakt.

Gulden Feniks
De LocHal is ook nog in de race voor de NRP Gulden Feniks 2019. Dit is een prijs van het Nederlands Renovatie Platform. 79 projecten maken kans om te winnen. Het gaat om gebouwen in Nederland die gerenoveerd zijn. Naast de LocHal zijn genomineerd: het Eiffelgebouw in Maastricht, Innovation Powerhouse in Eindhoven, Kijkkoepel Front Krommenie in Uitgeest, Stationsrenovatie Metro Oostlijn Amsterdam en Sweets Hotel Amsterdam. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Renovatie- en Transformatiedag op 25 juni.

< Alle nieuwsberichten