Luc van Laarhoven (Capilex): “ondernemer voor ondernemers”

Oprichter en eigenaar van Capilex Luc van Laarhoven heeft zijn carrière gebouwd op ondernemers. Van advies bij het aanvragen van een bankkrediet tot het opkopen van uitstaande facturen, en van het leveren van ondersteunende software tot het verstrekken van bedrijfsleningen.


Vr 1 Dec 2023

Zoals er mensen mensen bestaan, is Van Laarhoven een ondernemers ondernemer. En die zijn op dit moment harder nodig dan ooit als je het hem vraagt.

 

 

Luc van Laarhoven: “Het is de laatste jaren voor veel mkb’ers heel moeilijk om een lening te krijgen bij een bank, een trend die al is ingezet in 2008. Tel daarbij de naweeën van de coronacrisis op en je begrijpt dat het er niet beter op is geworden. Voor veel ondernemers betekent dat dat ze niet verder kunnen groeien, dat ze mooie en veelbelovende plannen op de plank moeten laten liggen. Daarnaast zijn er heel veel investeerders die graag willen investeren in deze ondernemers, maar wel graag met zo min mogelijk risico. En daar springen wij met Capilex op in.”

 

 

Simpel en snel

“Het is als ondernemer verschrikkelijk om lijdzaam te moeten toezien hoe een ander er als eerst met jou idee vandoor gaat. Ondernemen is vaak een kwestie van first to market, kansen pakken, de eerste zijn,” stelt Luc van Laarhoven. “Met Capilex geven we ondernemers die anders maanden moeten wachten, of helemaal geen lening krijgen via een traditionele bank, de kans om hun ideeën tot uitvoer te brengen. Snel en simpel.”

“Het werkt heel eenvoudig. Wij verstrekken leningen gebaseerd op de waarde van de privéwoning. Daarvoor vullen mensen op de site van Capilex eerst een vragenformulier in, en dan ontvangen ze dezelfde dag nog een financieel voorstel. Omdat we alles geautomatiseerd hebben met speciaal daarvoor door ons ontwikkelde software, gaat dit proces razendsnel. Als alles na een tweede check in orde is dan kan het geld soms al binnen een week op de bedrijfsrekening staan en kunnen de ondernemers door met ondernemen,” legt van Laarhoven uit. “Een win-win situatie dus. Hoewel. misschien is een win-win-win situatie nog wel een betere omschrijving.”

 

 

Investeren in ondernemers

“Naast de ondernemer die weer geld kan investeren in zijn of haar bedrijf, zijn er namelijk ook nog partijen die kunnen investeren in deze door ons verstrekte hypothecaire leningen,” verheldert Van Laarhoven. “Investeringen met vastgoed als onderpand en door Capilex, wederom met door onszelf ontwikkelde software, breed gespreid om de risico’s zo klein mogelijk te houden. Ons businessmodel wordt dus omarmd door zowel ondernemers én investeerders. Capilex verstrekt leningen tot 200.000 euro, maar op dit moment is de gemiddelde lening  45.000 euro. De looptijd van deze leningen is in beginsel 12 maanden, daarna kunnen we samen kijken of verlenging mogelijk is. Investeerders kunnen instappen vanaf een ton met een looptijd van 3 jaar en een jaarlijks rendement van 6%. Zij ontvangen gedurende de hele looptijd, elke drie maanden een vast bedrag op hun rekening. Daar hebben ze verder geen omkijken meer naar!”

< Alle nieuwsberichten