Mariëlle over de productievloer bij… PIANT in Waalwijk

In Brabant gebeurt het! We kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Van productie, industrie, hightech, logistiek tot bouw en techniek; je vindt het allemaal in Brabant. En ik kan het weten aangezien ik wekelijks over de vloer kom bij échte Brabantse maakbedrijven. Van traditionele maakbedrijven tot de meest hypermoderne productieomgevingen.


Do 5 Nov 2020

Van elk bezoek aan zo’n prachtbedrijf gaat mijn ondernemershart sneller kloppen. Ik vind het echter jammer dat veel Brabantse ondernemers elkaar nog niet kennen en er dus ook geen optimale samenwerking in de regio plaatsvindt. Zonde! Want meer dan ooit is het nu duidelijk dat regionale samenwerking in de keten tijd en energie bespaart (én oplevert!). Win-win dus. Kortom, ik ben op missie! In deze rubriek zet ik steeds een Brabants maakbedrijf in de spotlight. De primeur is voor…PIANT uit Waalwijk.

Vorige week bracht ik een bezoek aan een oude bekende: Robert Brekelmans van PIANT. Het Waalwijkse familiebedrijf dat stans- en laserwerk verzorgt voor de industriële-, kunststof-, grafische- en leersector. Een typisch voorbeeld van Made in Brabant. Het was alweer vier jaar geleden dat ik zijn bedrijf voor het laatst bezocht en Robert heeft niet bepaald stilgezeten. Zo is PIANT voor de zomer verhuisd naar een prachtig nieuw pand naast Bol.com in Waalwijk. En dat middenin coronatijd waarbij een paar grote opdrachtgevers hun orders on hold hadden gezet. Je zou van minder slapeloze nachten kunnen krijgen, maar Robert is niet bepaald het type ondernemer dat bij de pakken neer gaat zitten. Integendeel, hij pakte juist door. In no-time had hij, in samenwerking met het Radboudumc, een nieuwe productielijn opgezet voor medische gezichtsschilden. Zakelijk gezien slim en creatief en ik vind het vooral ook hoopgevend dat we in situaties wanneer het er op aankomt zo snel kunnen schakelen in Brabant en in staat zijn om zelf lokaal te gaan produceren.

De nieuwe productieomgeving bij PIANT is ingericht met innovatieve machines die er onder andere voor zorgen dat wel tot 15 procent meer rendement uit het leer gehaald wordt dan de markt nu presteert. Dat draagt bij aan het grote doel van Robert: de schoen- en leerindustrie weer regionaal produceren. Een ambitieus streven en ik denk dat het hem gaat lukken! En natuurlijk kruipt mijn ondernemersbloed als ik dat hoor waar het niet gaan kan en vraag ik mezelf meteen af welke ondernemers uit onze Brabantse Business Community hier op aan zouden kunnen sluiten. De eerste lijntjes zijn gelegd en er hebben inmiddels al twee afspraken plaatsgevonden hoorde ik terug van Robert. Dat noem ik nou doorpakken.

De energie die ik kriig van het bezoeken van zulke typische maakbedrijven breng ik graag aan je over. Het enthousiasme, de directheid, de realiteitszin, het innovatievermogen en de creativiteit; ik ga elke keer met een positief gevoel de deur uit en het zorgt ook voor vertrouwen in de (nabije) toekomst. Er is door de coronacrisis misschien wel meer aandacht voor de regio dan ooit tevoren. Dus pak die kans, pak het podium, deel je verhaal en ben niet te bang om de samenwerking op te zoeken. Laat het me weten als je graag in contact komt met Robert Brekelmans of zelf op zoek bent naar een sparring- of samenwerkingspartner; ik gooi graag een Brabants lijntje voor je uit. Bij Regio Business geloven we niet voor niets in de kracht van één grote Brabantse Business Community!

Kom ik de volgende keer bij jou over de productievloer? Een kopje thee (zonder suiker), een goed gesprek en een inspirerende rondleiding in ruil voor de spotlight in deze rubriek!

Mariëlle Ploegmakers
marielle@regio-business.nl
06-21563028

< Alle nieuwsberichten