Mariëlle over de productievloer bij... Van der Valk Shipyard

Joekels! Dat was het thema van mijn vorige rubriek. Na de grote freesmachine bij De Rooy Slijpcentrum is er weer een pareltje op mijn pad gekomen. (Niet alleen Bram, maar ook dat prachtige jacht op de achtergrond).


Di 21 Jun 2022

Nadat ik Bram Kooltjes sprak bij de BOB Academy bij Renova Group (ja netwerken is zo gek nog niet; geldt ook voor mezelf), ging ik bij Van der Valk Shipyard op bezoek.

Nou hier kunnen we echt spreken van een typisch gevalletje Made in Brabant. Ze doen echt alles zelf. Eigenlijk is het een timmerfabriek, staalbedrijf, elektrotechnische onderneming en nog veel meer in één. Alleen de stoffering besteden ze uit, maar komt ook uit Brabant!! Zo wordt hun aluminium snijpakket bij Snijtechniek Brabant gefreesd, werken ze samen met Volders Verf voor al hun schilder en plamuur producten, Combi Isolatie doet al hun isolatiewerk, Vosco Jachtinterieur en Cools Eindhoven doen de stoffering, en M.J. Van Riel doet het transport. Brabant heeft het allemaal zoals je ziet. Wist ik al natuurlijk, nu jullie ook.  

Tijdens de rondleiding over de werf en de verschillende hallen zag ik maar liefst acht jachten in aanbouw. Zo’n bootje hoef ik zelf niet (ben ik te onrustig voor, of misschien dan juist toch wel, nou ok, er is nog wel een reden te bedenken waarom ik het niet wil), maar het is wel echt serieus mooi vakwerk. 

En nog leuker; Bram zit er zelf in september al 20 jaar (en hij is nog maar 42). Onderaan begonnen en alle functies zo’n beetje wel doorlopen. En nu is hij General Manager en inmiddels ook mede-aandeelhouder. Goed verhaal als je het mij vraagt.

Bram is lid geworden van onze community (hoera!, blij mee). Laat het me weten als je zelf ook op zoek bent naar contact met ondernemers van echte Brabantse maakbedrijven, dan gooi ik een Brabants lijntje voor je uit. Ik kom graag kennismaken (ik ben van de thee zonder suiker), bel (06-21563028) of mail me maar (marielle@regio-business.nl).

Herhaling, wij van Regio Business geloven in Regio Business. Ja, we geloven in de kracht van één grote Brabantse Business Community! En we vinden het ook nog eens superleuk om daarmee bezig te zijn!

< Alle nieuwsberichten