Mkb-bedrijven gezocht voor onderzoek Tilburg University

Ben je een mkb-bedrijf en wil je meewerken aan onderzoek naar de relatie tussen Human Resource Management en Performance binnen het mkb? Tilburg University zoekt mkb-bedrijven voor onderzoek naar het sociaal kapitaal binnen het mkb met betrekking op de kernmerken van de organisatie en medewerkers bevlogenheid.


Vr 8 Jun 2018

Het onderzoek wordt gehouden in samenwerking met de studie Strategic Management en Human Resource Studies en staat onder leiding van Dr. Brigitte de Kroon en Dr. Astrid Kramer. Zij willen komende jaren een groter academisch onderzoek starten onder (familie-) bedrijven in Nederland. Beide onderzoekers zijn gespecialiseerd in de context van mkb-bedrijven en familiebedrijven en nemen zitting in het Tilburg Instituut voor Familie bedrijven (TIFB). Deze onderzoeken dragen bij aan het vergaren van meer inzicht binnen de context van mkb-bedrijven wat zal leiden tot betere adviezen aan het mkb. Daarnaast draagt het verzamelen van gegevens binnen het mkb bij aan het afronden van acht Masterscripties die zich richten op de relatie tussen Human Resource Management en Performance binnen het mkb. 

Het onderzoek bestaat uit twee vragenlijsten, één voor de eigenaar/directielid van de organisatie waar kenmerken over de organisatie en de ondernemer worden gevraagd en één vragenlijst over werknemers attitudes. De vragenlijsten kunnen online of hard-copy worden afgenomen door een student-onderzoeker.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het onderzoek en mee willen werken, neem dan contact op met student-onderzoeker Elco Reijntjens.

< Alle nieuwsberichten