Nieuwe naam voor ROC West-Brabant, mbo-colleges en vmbo-scholen: Curio

ROC West-Brabant gaat zich veel meer bewegen als groep. Alle vmbo-scholen en mbo-opleidingen blijven bestaan en gaan steeds meer werken als één samenhangend geheel. Om deze beweging kracht bij te zetten, gebruikt ROC West-Brabant vanaf 1 september één gezamenlijke nieuwe naam voor haar vmbo- en mbo-onderwijs: Curio.


Wo 11 Sep 2019

Curio staat voor alles wat het ROC verbindt: nieuwsgierigheid als basis voor de groei van de leerlingen en studenten. Zo voorzien ze de regio van talenten, jong en oud, die het optimale uit zichzelf halen. De nieuwe naam Curio wordt vanaf september fasegewijs in gebruik genomen. Curio wordt steeds zichtbaarder voor leerlingen, studenten en de regio. De onderwijslocaties blijven voorlopig hetzelfde, daar verandert niets aan.

De Bredase mbo-colleges Florijn College, Cingel College, Vitalis College, Prinsentuin College en Radius College heten voortaan Curio. Ook de mbo-colleges in Roosendaal en Bergen op Zoom Kellebeek College, Zoomvliet College en Markiezaat College heten Curio.

De vmbo-scholen krijgen Curio voor hun naam. In de omgeving van Breda zijn dat Curio scala, Curio prinsentuin van cooth, Curio effent en Curio de rotonde. Verder zijn daar Curio prinsentuin andel en Curio prinsentuin oudenbosch. In Bergen op Zoom heten de vmbo-scholen voortaan Curio steenspil en Curio pomona.  Ook onze andere scholen krijgen curio voor hun naam: Curio praktijkschool, Curio basiseducatie, Curio nt2, Curio vavo, curio entree en curio isk.

< Alle nieuwsberichten