Nieuwe voorzitter college van bestuur Koning Willem I College

Yolande Ulenaers wordt de nieuwe voorzitter van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Zij volgt daarmee Jeanette Noordijk op, die eind 2018 met pensioen gaat en die de afgelopen zes jaar samen met Cor van Gerven het college van bestuur vormde. Yolande Ulenaers begint haar werkzaamheden bij het college per 1 december 2018.


Do 5 Jul 2018

Yolande Ulenaers is momenteel bestuursvoorzitter van Scholengroep Rijk van Nijmegen, bestaande uit zeven middelbare scholen. Ze staat voor de taak om het hoge kwaliteitsprofiel van het Koning Willem I College verder uit te bouwen. ‘Het Koning Willem I College wil haar koploperspositie behouden en blijven vernieuwen. Een bestuurlijke opdracht die goed bij mij past. De organisatie is zich bovendien bewust van haar maatschappelijke rol. In een tijd waarin een schreeuwend tekort is aan goede vakmensen en waarin ondernemerschap het verschil maakt, zie ik volop kansen voor het college’, zegt Yolande Ulenaers.

Scholen midden in de samenleving
Bij de Scholengroep Rijk van Nijmegen was in 2015 een nieuwe strategie nodig om te anticiperen op diverse maatschappelijke ontwikkelingen in de regio. De focus van Yolande lag daar op het versterken van het kwaliteitsprofiel, meer innovatie-dynamiek in de scholen en het bundelen van de krachten tussen scholen. Ook richtte ze in 2016 samen met een PO-bestuur in twee maanden tijd een nieuwe school op voor 600 kinderen van Noodopvanglocatie Heumensoord.

Hoge kwaliteitsstandaard
De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat de toekomst van het Koning Willem I College met zijn hoge kwaliteitsstandaard en met name ook het onderwijskundig leiderschap bij Yolande Ulenaers in uitstekende handen is.

< Alle nieuwsberichten