Orange Climate in Drunen versterkt internationale positie

Orange Climate, ontwikkelaar en producent van duurzame klimaatsystemen, neemt IMP Klima in Slovenië over. Het bedrijf in Drunen versterkt hiermee haar positie in Europa en andere delen van de wereld.


Di 15 Sep 2020

IMP Klima produceert en levert producten en oplossingen voor ventilatie en binnenklimaat met specifieke expertise in luchtbehandelingsunits en luchtverdeelapparatuur. IMP Klima heeft een omzet van circa 25 miljoen euro. 

Orange Climate ontwikkelt, produceert en importeert innovatieve en duurzame (onderdelen van) klimaatbeheersing voor bedrijven. Orange Climate bestaat uit OC Autarkis, OC Verhulst, OC Waterloo, OC Agri, OC Waterloo Middle East en OC Filtration Solutions. Ieder vakspecialist in hun eigen (lucht of energie) expertise. Met twee productielocaties in Nederland en een vestiging in het Midden-Oosten is Orange Climate een bekende internationale speler. ‘Met de overname van IMP Klima versterken wij onze internationale positie in Europa. Deze grote stap draagt bij aan onze missie om heel Europa te voorzien van een gezond en duurzaam binnenklimaat’, zegt William Baars, algemeen directeur van Orange Climate. ‘We verwachten dat de markt voor luchtbehandelings-systemen komende jaren door zal groeien. De behoefte aan goede ventilatie en ventilatiesystemen in gebouwen neemt toe, mede door de nodige bestrijding van lucht gedragen infectieziekten zoals het COVID-19 virus. Als expert in gezonde luchtsystemen hebben we niet alleen de kennis, maar nu ook de extra capaciteit in huis.’

Lindab IMP Klima is gevestigd in Slovenië, met productie-eenheden en een modern onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. Lindab heeft besloten zich te concentreren op haar kernactiviteiten en heeft daarom IMP Klima verkocht. Dankzij de overname door Orange Climate zijn de klanten en medewerkers van IMP Klima verzekerd van continuïteit.

< Alle nieuwsberichten