Orange Climate uit Drunen: PCM volgens de NTA 8800 geaccrediteerd

PCM 26 en PCM 23 zijn sinds 1 juli 2021 officieel geaccrediteerd door Bureau CRG. Nieman en OC Autarkis hebben de handen ineengeslagen om PCM materialen zichtbaar te maken in de rekensoftware voor gebouwen. Dit heeft geresulteerd in een gelijkwaardigheidsverklaring door Bureau CRG onder code 20210361GK.


Ma 19 Jul 2021

Met de gecontroleerde kwaliteits- en gelijkwaardigheidsverklaring kunnen EP-adviseurs de Energieprestatie van verbeterde en/of innovatieve technieken waarderen in de energieprestatieberekening van een gebouw. Ook kunnen bijvoorbeeld medewerkers van Bouw- en Woningtoezicht en vastgoedeigenaren de Energieprestatieprestatie van een gebouw toetsen.

Het effect van Phase Change Materials (PCM's) op de effecten van de interne warmtecapaciteit volgens NTA 8800 kan nu eenvoudig bepaald worden. Met de goedkeuring vanuit de BCRG is er ook te rekenen met PCM in UNIEC 3 software. Gebruik bijlage B om handmatig de thermische massa van PCM toe te voegen aan het gebouw (zie PDF op de website van OC Autarkis). 
 
Bureau CRG controleert en publiceert gelijkwaardigheids- en kwaliteitsverklaringen van producten en systemen die in de bouw- en installatiesector worden toegepast.

Meer informatie vind je op www.orangeclimate.com/nl/blog/bcrg

< Alle nieuwsberichten