Regina Coeli: Een beetje Chinees om het ijs te breken

Nieuw: cultuur- en taaltraining Chinees bij Regina Coeli. Als je van plan bent om zaken te gaan doen in China of Taiwan, dan is het wellicht niet jouw eerste prioriteit om vloeiend Mandarijn te leren spreken.


Do 9 Aug 2018

Eerst maar eens zien of je een goede start kunt maken in China voordat je investeert in taalkennis. Om die reden verzorgt Regina Coeli een korte cultuur- en taaltraining Chinees, waarmee je veel inzicht krijgt in de cultuur en een beetje taal leert om het ijs te kunnen breken.

Language Institute Regina Coeli verzorgt sinds december 2014 intensieve taaltrainingen Chinees voor zowel beginners als (ver)gevorderden. De lessen worden gegeven door taaltrainers uit China en Taiwan op basis van de methode van Regina Coeli.

Vraag naar korte praktische training
Regina Coeli heeft veel aanloop van mensen die al een tijdje zakelijk actief zijn in China of Taiwan en de relaties met hun zakenpartners willen verdiepen. Het spreken van Mandarijn is immers wel een voordeel bij het leggen van contacten en het opbouwen van relaties. Daarnaast komt er steeds meer vraag naar een korte praktische training om goed voorbereid te zijn op het leggen van de eerste contacten in China.

Cultuurtraining op maat
De cultuurtraining Chinees wordt – zoals alle training bij Regina Coeli – op maat samengesteld voor de cursist en is dus specifiek voor de bedrijfstak, de regio waar je zaken wil gaan doen en het kennisniveau van de deelnemer(s). Voorbeelden van onderwerpen die tijdens de training aan bod kunnen komen zijn:
-      De Chinese cultuur (geschiedenis, religie, waarden)
-      Bewustwording van uw eigen culturele achtergrond en de valkuilen voor u in de contacten met Chinezen
-      Business etiquette en protocollen in China
-      De rol van guanxi
-      Een basis van de Chinese taal (begroeten, danken, antwoorden)

Tijdens de training oefen je met voorbeelden en casuïstiek die is toegespitst op jouw specifieke situatie.

Cultuur onderdeel van de taal
Language Institute Regina Coeli verzorgt taaltrainingen in acht talen. Cultuur is een onlosmakelijk onderdeel van de taal en wordt om die reden altijd verweven in een taaltraining. Hoewel Engels steeds meer de zakelijke voertaal is in allerlei landen, blijven cultuurverschillen overeind. Het is in sommige situaties bijvoorbeeld niet meer nodig om Frans te spreken, maar om effectief te zijn in de communicatie met Fransen is kennis over de cultuur broodnodig. In die situaties kan Regina Coeli praktische handreikingen geven voor het omgaan met cultuurverschillen, ook in andere talen dan het Chinees.

< Alle nieuwsberichten