Remoticom is Tilburgs Bedrijf van de Maand november

Remoticom is door de gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg uitgeroepen tot ‘Tilburgs bedrijf van de maand’. Remoticom ontvangt de prijs vanwege haar betekenis voor de stad op het gebied van Smart City solutions. Daarnaast zijn ze een snel groeiende werkgever en helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan.


Vr 24 Nov 2017

Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit tijdens een bezoek aan Remoticom. Erik de Ridder: ‘Smart solutions, smart cities, smart apps … innovaties die het leven mooier en vooral makkelijker maken, staan vol in de belangstelling. Remoticom opereert in het hart van die hedendaagse innovaties. De medewerkers van Remoticom ontwikkelen (R&D) en produceren zelf producten. En ze bewerken de internationale markt vanuit Tilburg. Daar zijn we enorm trots op.’

Smart thinking
Remoticom ontwikkelt en produceert oplossingen om steden ‘slimmer’ te maken. Dat houdt in dat ze intelligente sensoren en systemen leveren aan marktpartijen die eindoplossingen leveren om de kwaliteit in steden te verbeteren en te behouden. Dit doen ze onder andere op het gebied van verlichting, parkeren, verkeer, energie en beveiliging. Bijvoorbeeld; je rijdt het centrum van Tilburg binnen en wordt met verlichting en applicaties genavigeerd naar een vrije parkeerplaats. Of verlichting op straat die alleen aangaat als er beweging wordt gedetecteerd. Door steden zoals Tilburg ‘smart’ te maken, wordt tijd, geld en energie bespaard. Uiteindelijk wordt een stad, aantrekkelijker, duurzamer en leefbaarder. Smart thinking!

Tilburg als basis
Joost van der Velden (algemeen directeur) onderneemt sinds december 2014 in Tilburg. De keuze voor de stad was bewust, toen destijds als gevolg van groei meer bedrijfsruimte nodig was. Joost: ‘Tilburg heeft een moderne, ‘urban’ uitstraling en een daadkrachtig en open karakter. Het is echt een stad van makers, wat wij ook zijn. Het is voor Nederlandse begrippen een grote stad en van hieruit heb ik toegang tot meerdere netwerken. Een ideale basis voor de toekomst.’

Toekomst
Want de toekomst is zoveel mogelijk steden ‘smart’ maken. Internationaal ondernemen is het doel. Vanuit het hoofdkantoor in Tilburg is Remoticom de voorbereidingen hiervoor aan het treffen. Inmiddels zijn ze in België gevestigd en volgen er de komende drie jaar nog zeven landen. In 2050 woont 70 procent van de wereldbevolking in steden en de snelle verstedelijking en vergrijzing veroorzaakt in de toekomst steeds grotere druk op energie, infrastructuur, transport en de gezondheidszorg. Smart City toepassingen die Remoticom ontwikkelt vormen hiervoor tastbare oplossingen.

Video Bedrijf van de Maand.

Meer informatie over Bedrijf van de Maand en eerdere winnaars.

< Alle nieuwsberichten