ROC West-Brabant krijgt een nieuwe naam!

Vanaf september heet ROC West-Brabant CURIO. Curio is afgeleid van het Latijnse woord voor NIEUWSGIERIG.


Ma 15 Apr 2019

Waarom deze naam?
'Curio staat voor het prikkelen van nieuwsgierigheid en ondernemendheid, om kennis te maken met het beroepenveld, innovatieve ontwikkelingen en arbeidsmogelijkheden in de regio. Voor de school waar nieuwsgierigheid dé prikkel is om te leren. Voor medewerkers én leerlingen én studenten', beschrijft bestuursvoorzitter Rob Neutelings.

De wedstrijd
De naam is bedacht door een medewerker én een Florijn-student. Zij winnen samen de namenwedstrijd waar meer dan vierhonderd leerlingen, studenten en medewerkers aan mee deden. Een jury van leerlingen, studenten en docenten maakte een eerste selectie. De Raad van Bestuur koos daaruit ‘Curio’.

Waarom een nieuwe naam?
Rob Neutelings: 'Curio past prachtig bij de collectieve organisatie die we aan het ontwikkelen zijn. Waar vmbo en mbo nauw met elkaar verbonden zijn en zich als eenheid presenteren; waar gewerkt wordt volgens een gerichte koers: Wij zijn dé beroepsopleider van de regio. Onze organisatie, onze medewerkers, onze leerlingen en studenten zijn herkenbaar als nieuwsgierig, deskundig en zelfbewust.'

Curio wordt straks de nieuwe naam in plaats van de acht namen van de huidige mbo-colleges. De  negen vmbo-scholen behouden hun eigen naam en worden sterk verbonden met de nieuwe naam. De nieuwe naam wordt het merk, mét een nieuwe 'look'.  Dus met een nieuwe huisstijl. Dáár wordt de komende maanden aan gewerkt. Zoals Curio op de foto is afgebeeld is niet de huisstijl.

< Alle nieuwsberichten