ROC West-Brabant: Samen werken aan samenwerking in de ecologische moestuin

Vitale Ecologische Samentuin officieel in gebruik genomen.


Di 21 Mei 2019

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de ecologische moestuin van het Vitalis College. Het is een initiatief van Onderwijspionier Johan Segers, die met deze tuin diverse opleidingen en activiteiten met elkaar in verbinding brengt.

Maandag 13 mei werd de officiële openingshandeling verricht door de burgemeester van Oosterhout, de heer Buijs, die op werkbezoek was bij Radius College (mbo Techniek) en Vitalis College (mbo Zorg & Welzijn). Dat deed hij door samen met Rob Neutelings (voorzitter RvB ROC West-Brabant) en een Vitalis-student uit Oosterhout de compostbakken te plaatsen als laatste, maar meest elementaire onderdeel van de moestuin.

Samentuin creëert verbinding
Het verbinden van de diverse opleidingen binnen ROC West-Brabant, in een groene en duurzame omgeving, is een droom die gerealiseerd is door vakdocent Johan Segers in de Vitale Ecologische Samentuin (VES).

De tuin verbindt mensen met elkaar, straalt duurzaamheid uit en draagt bovendien bij aan een circulair kookprogramma voor enkele niveau 2 opleidingen bij het Vitalis College. Studenten zijn zo betrokken bij het gehele proces in de voedselketen. De producten uit de moestuin verwerken ze in de keukenlessen, het GFT afval wordt vervolgens gefermenteerd / gecomposteerd en dient weer als voeding, ter verrijking van de gewassen in de VES.

De aanleg van de tuin is verzorgd door studenten van de groenopleidingen van Prinsentuin  College.

Voor meer informatie, kijk op de website van ROC West-Brabant.

< Alle nieuwsberichten