ROC West-Brabant: Schoolvoorbeeld van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven

Als beroepsopleiders in de regio streeft ROC West-Brabant ernaar om studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk. Radius College, Bink Groep en Xxter hebben daarom de handen ineen geslagen en zijn samen aan het werk gegaan om het lesprogramma voor BBL-studenten elektrotechniek op niveau 3 te verbeteren en op niveau 4 te ontwikkelen.


Vr 5 Apr 2019

Michael Hendrikx, docent Elektrotechniek van het Radius College verklaart de samenwerking vanuit een behoefte bij zowel studenten als bedrijven. De opleiding tot Eerste Monteur vraagt steeds nadrukkelijker om ict kennis waarmee bijvoorbeeld licht-, geluid- en videosystemen thuis of op kantoor vanuit één App kunnen worden bediend.

Het Amsterdamse bedrijf Xxter heeft jarenlang ervaring met het opleiden van installateurs tot KNX-specialisten en bij Bink Groep uit Sprundel werken geregeld BBL-studenten van het Radius College die deze kennis zeer goed kunnen gebruiken in de dagelijkse praktijk.

Een echte win-win situatie dus, waarmee de komende weken een start kan worden gemaakt. Eerst in de vorm van een pilot en de wens is om vanaf schooljaar 2019-2020 de studenten een module van ongeveer 6 weken te laten afsluiten met een examen, zodat met deze aantekening het diploma nog eens extra glans kan worden gegeven.  

< Alle nieuwsberichten