ROC West-Brabant: Talentencentrum Sport en Bewegen

Realisatie nieuwe faciliteit opleiding Sport en Bewegen weer stap dichterbij.


Do 16 Mei 2019

Een hoogwaardig Talentencentrum moet de plek worden voor talentvolle sporters uit de regio Zuidwest Nederland en tegelijk Bredase breedtesportverenigingen en het sportonderwijs een flinke stap verder brengen. Daarom stelt het college van B & W van de gemeente Breda aan de gemeenteraad voor te kiezen voor een multifunctioneel sportcentrum met indoor atletiek, dat voldoet aan de normen van NOC*NSF en dat beschikt over professionele sportfaciliteiten. Deze invulling geeft ook een stevige impuls aan de mogelijkheden voor de opleidingen Sport & Bewegen van ROC West-Brabant /  Vitalis College.  

Ambitie
Het college heeft de ambitie om talentvolle sporters, met of zonder beperking, zich zo veel mogelijk in de eigen regio te laten ontwikkelen. In de regio Zuidwest Nederland zijn weinig mogelijkheden om op hoger niveau te trainen of wedstrijden te spelen. De huidige Bredase sporthallen zijn vaak daarvoor te klein. Momenteel moeten jonge sporters die zich verder willen ontwikkelen naar de regio’s Rotterdam of Eindhoven reizen of noodgedwongen afhaken. Bovendien missen sporters faciliteiten die hen helpen in hun verdere ontwikkeling.

De keuze voor een hoogwaardig Talentencentrum draagt ook bij aan een oplossing voor het capaciteitsprobleem bij breedtesportclubs in Breda. Er is bij clubs behoefte aan meer indoor trainings- en wedstrijdruimte. De moderne faciliteiten bieden de sportclubs daarnaast de gelegenheid om zich kwalitatief verder te ontwikkelen.

Bovendien geeft het Talentcentrum een flinke impuls aan de onlangs gestarte opleiding Sport en Bewegen van ROC West-Brabant / Vitalis College aan de Terheijdenseweg. Hiermee wordt ook de benodigde verbetering van de huidige onderwijsvoorzieningen gerealiseerd.

Locatie
Het Talentencentrum komt namelijk naast het Vitalis college aan de Terheijdenseweg. Hiervoor zal een deel van de bestaande gebouwen behorend bij het Vitalis college gesloopt worden. Het bouwplan voor het Talentencentrum moet echter nog worden ontwikkeld.

Woensdagmiddag presenteerden de Bredase wethouder Quaars het standpunt zijn college tijdens een persmoment op het Vitalis College in bijzijn van Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur van ROC West-Brabant, en Michel Reinders van Brabant Sport.

'Wij zijn zeer enthousiast dat we samen met de gemeente Breda zo’n mooie sportfaciliteit op het terrein van ROC West-Brabant gaan realiseren. Dit wordt hét visitekaartje voor Zuid-West Nederland. Ik ben heel trots dat we daar onze studenten van Sport & Bewegen mogen opleiden!', gaf Rob Neutelings als commentaar.

'De realisatie van de nieuwe faciliteit voor onze opleiding Sport en Bewegen is weer een stap dichterbij gekomen! Mooi voorbeeld van samenwerking tussen onderwijs, werkveld en overheid.'

< Alle nieuwsberichten