Samenwerking Hoppenbrouwers Techniek en Gemeente Tilburg

Met het project Zonopjedak Tilburg worden zonnepanelen beschikbaar voor alle Tilburgers. De gemeente Tilburg gaat daarvoor de samenwerking aan met Hoppenbrouwers Techniek, voor 2 jaar aanleg en 15 jaar onderhoud. Het project start in december 2020.


Wo 18 Nov 2020

De voorbereidingen voor de uitvoering beginnen deze maand. Bijzonder aan Zonopjedak Tilburg is het gunstige aanbod van zonnepanelen, inclusief service. Deelnemers aan het project krijgen een totaalpakket met de financiering, aanleg en 15 jaar lang onderhoud van een zonnepaneleninstallatie voor hun dak. Het project is bedoeld voor huiseigenaren, kleine bedrijven, verenigingen en Verenigingen van Eigenaren.

Wethouder Oscar Dusschooten is blij met de uitkomst van de aanbesteding voor Zonopjedak Tilburg: ‘Met ons aanbod kunnen alle Tilburgers, ook degenen die het niet breed hebben, zonder zorgen zonnepanelen aanschaffen. Het totaalpakket biedt veel comfort bij de soms ingewikkelde stappen en financiële hobbels. Dat een lokaal gezicht als Hoppenbrouwers nu tekent voor de aanleg en het onderhoud, zal veel mensen deugd doen.’ Directeur Henny de Haas van Hoppenbrouwers vult aan: ‘We beseffen ons hoe techniek kan helpen om duurzame oplossingen te vinden. We zijn dan ook blij dat we samen met de gemeente aan dit zonnepanelenproject kunnen werken. Zo dragen we bij aan een duurzamer Tilburg.’

Naar een duurzamer Tilburg
Zonopjedak Tilburg maakt deel uit van duurzame projecten onder de vlag van ‘Aan de slag met je huis’. Samen met andere gemeenten in Nederland werkt Tilburg aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. De overstap naar duurzame energie draagt daaraan bij. Het zonnepanelen-project loopt 2 jaar. De werving van deelnemers start in december 2020. Tijdens de campagne zullen (digitale) informatiebijeenkomsten worden georganiseerd.

< Alle nieuwsberichten