Samenwerking ZorgSaam en De Pooter Personeelsdiensten

Vrijdag 8 maart jl. ondertekenden ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen en De Pooter Personeelsdiensten een overeenkomst tot samenwerking in de werving van personeel voor de komende 5 jaar.


Di 19 Mrt 2019

Veel medewerkers van ZorgSaam bereiken de komende jaren de pensioengerechtigde leeftijd. Ondertussen neemt de vraag naar zorg toe en de gemiddelde zorgvraag wordt complexer. ZorgSaam heeft dus veel en goed gekwalificeerde nieuwe medewerkers nodig. De lokale arbeidsmarkt in Zeeland en Vlaanderen werkt daarin niet mee; er zijn veel vacatures, er is weinig beschikbaar personeel en veel concurrentie. Er ligt dus een aanzienlijke wervingsuitdaging de komende jaren. 

Waar ZorgSaam tot nu toe vooral nieuwe medewerkers uit Zeeuws-Vlaanderen vond, moet er nu meer buiten de regio worden gezocht. Zowel in de rest van Nederland als in Vlaanderen. Zeeland en Vlaanderen werken namelijk steeds meer samen en ontwikkelen zich naar één economische regio. Het grensgebied van Knokke, Sluis, via Gent, Terneuzen tot Antwerpen, Hulst is te zien als één gebied als het over arbeidsmarktbeleid gaat. 

De samenwerking met De Pooter is een extra impuls bovenop de inspanningen die ZorgSaam al deed en doet. De werving wordt verder geprofessionaliseerd zodat optimaal bekend is dat ZorgSaam een vitale en aantrekkelijke werkgever is, interessant om bij te werken en je te ontwikkelen. ZorgSaam biedt immers naast een veelheid van jobs in en om de zorg (van verzorgende en verpleegkundige tot OK assistent, ICT specialist of een functie bij de afdeling Techniek en huisvesting) ook veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, een vergoeding van tunnelkosten en meer. Achter de schermen is al heel veel voorbereid. Zo heeft De Pooter samen met de afdeling HR van ZorgSaam een recruitment team opgezet. Dit team werft op een pro-actieve manier personeel door kandidaten actief vanuit een opgebouwde 'talentpool' te benaderen. 

De ondertekening van de samenwerking tussen ZorgSaam en De Pooter is de start van een boeiende periode van creatieve en strategische oplossingen vinden voor een uitdagende problematiek. 

< Alle nieuwsberichten