Solaris Parkmanagement: Oplevering collectieve camerabeveiliging Kraaiven

Collectief Cameratoezicht bedrijvenpark Kraaiven in gebruik genomen!


Do 15 Jun 2017

Bedrijvenpark Kraaiven beschikt sinds enkele weken over collectieve beveiligingscamera’s. Op donderdag 8 juni jl. zijn de camera’s formeel overgedragen aan de Vitaal Vereniging die officieel eigenaar en initiatiefnemer is van de collectieve camerabewaking. Tevens een primeur voor de Tilburgse Bedrijventerreinen.

Het totale concept voor cameratoezicht is in nauwe samenwerking met de Gemeente Tilburg en de KVO-werkgroep (Keurmerk Veilig Ondernemen) gerealiseerd. Het totale beveiligingsconcept wordt gekenmerkt door de toepassing van de nieuwste technieken in combinatie met videosurveillance en fysieke opvolging van verdachte situaties en/of incidenten. Tevens worden kentekencamera's gebruikt die gegevens direct kunnen doorgeven aan de politie.

De financiering is tot stand gekomen met behulp van de reclamebelasting die op het terrein geheven wordt onder de ondernemers en daarnaast de Gemeentelijke stimuleringsbijdrage die eerder is toegekend.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Het collectieve cameratoezicht op Bedrijvenpark Kraaiven is een logisch uitvloeisel van het Keurmerk Veilig Ondernemen waarbij structurele maatregelen op het gebied van veiligheid worden gerealiseerd. Directe samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie, brandweer en het Parkmanagement staat hierin centraal. Het bedrijventerrein is sinds mei 2016 gecertificeerd voor het keurmerk waarbij het bijbehorende certificaat werd uitgereikt door burgemeester Noordanus aan de ondernemers.

Voordeel voor ondernemers

Doordat camerabeveiliging is gerealiseerd ontvangen leden van Vitaal Kraaiven 15% korting op hun inboedel en opstalverzekering. Verzekeraar Interpolis heeft aangegeven dat de leden op Kraaiven daar inmiddels in totaal meer dan 8.500 euro voordeel per jaar mee behalen. “Toch een mooie manier om je reclamebelasting terug te verdienen. Al gaat het er uiteindelijk om dat we gezamenlijk een veiliger Bedrijvenpark creëren wat de kwaliteit en aantrekkelijkheid ten goede komt” zegt Christel Tax Parkmanager een aanspreekpunt van Vitaal Kraaiven. “Niet alleen de veiligheid van ondernemers maar denk ook aan de veiligheid van medewerkers, bezoekers en willekeurige passanten in het gebied”, geeft Gerard Jacobs voorzitter van Vitaal Kraaiven aan. Een win-win situatie voor iedereen met als doel het verminderen van het aantal incidenten, wat ook door de KVO-werkgroep zal worden gemonitord de komende periode.

< Alle nieuwsberichten