Swapfiets introduceert nieuwe Power 7 e-bike

Swapfiets introduceert een nieuwe versie van haar Swapfiets Power 7 e-bike in alle landen waar het bedrijf met de herkenbare blauwe band actief is. Swapfiets geeft het elektrische model met zeven versnellingen daarbij een flinke update met de nieuwste technologieën en een aangepast design.


Ma 17 Aug 2020

Ook met het nieuwe e-bike model fietsen stedelingen voor een vast bedrag per maand zorgeloos lange afstanden door de stad of naar werk. 

E-bike met blauwe band nu ook in Den Bosch
Doordat e-bikes recent nóg populairder zijn geworden als alternatief voor auto en OV, zag ook Swapfiets de voorbije maanden een sterke toename in het aantal pre-orders voor de nieuwe e-bike. De Nederlandse scale-up heeft daarom de productie verhoogd en ook het het aantal steden waar de e-bike beschikbaar is, flink uitgebreid. 

Swapfiets biedt de Power 7 vanaf nu aan in 26 steden in Europa, waar dit voorheen acht steden waren. Voor Nederland betekent dit dat de elektrische Swapfiets na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht nu ook beschikbaar is in Arnhem, Den Bosch, Groningen, Nijmegen en Maastricht.

Marc van Pappelendam, algemeen directeur van Swapfiets: “Met de introductie van de verbeterde Power 7 en het bijbehorende abonnement, voorzien we in een dagelijkse mobiliteitsbehoefte van inwoners in de belangrijkste steden in Nederland, Duitsland, België en Denemarken en later dit jaar ook in London, Parijs en Milaan.”

Lange afstanden overbruggen
Met een maximumsnelheid van 25 km/h en actieradius van 145 kilometer is de nieuwe Swapfiets Power 7 uitermate geschikt voor langere afstanden en mensen die buiten de stad wonen. De geïntegreerde accu is bovendien uitneembaar waardoor opladen ook heel makkelijk in huis kan. Dit laatste is een groot voordeel voor inwoners van drukke binnensteden die geen schuurtje of oprit hebben om hun e-bike op te laden.

Met onder andere een aluminium frame wat geen roest toelaat en anti lek banden die ook nog eens super licht rollen, is het nieuwe model van Swapfiets sterk en comfortabel. Vanzelfsprekend biedt Swapfiets de e-bikes in abonnementsvorm aan. Zeker voor een hoogwaardige e-bike met de laatste technische snufjes zoals de Power 7, scheelt dit in de veelal hoge aanschafkosten. Voor 75 euro per maand hebben Swapfiets leden een e-bike met de allernieuwste techniek én zijn ze verzekerd van een elektrische fiets die het altijd doet.  

Toegenomen populariteit elektrische mobiliteit in Europa
De nieuwe toepassingen maken de elektrische Swapfiets een aantrekkelijk alternatief voor het openbaar vervoer. Swapfiets merkt dan ook dat na de corona-uitbraak in Europa, de interesse voor e-bikes verder is toegenomen. Recent maakte Swapfiets ook bekend een opvouwbare e-Kick (step) te introduceren én wordt er getest met een krachtige e-Scooter. Daarnaast breidt Swapfiets nog dit jaar uit naar Milaan, Parijs en Londen.

Via de website en app van Swapfiets is een gedetailleerd overzicht te vinden van de beschikbaarheid voor iedere stad.

< Alle nieuwsberichten