Taalinstituut Regina Coeli uit Vught in race voor titel vitaalste bedrijf

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Brabant. Taalinstituut Regina Coeli uit Vught, Koninklijke Peijnenburg uit Geldrop en GAC Business Solutions uit Oirschot lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.


Ma 3 Jul 2017

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt 5 juli bekend welke ondernemer zich een jaar lang het Vitaalste Bedrijf van Noord-Brabant mag noemen. De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om vitaliteit (gezondheid van de medewerkers), mobiliteit (stappen maken binnen de onderneming) en excelleren (het beste uit medewerkers halen).

Breinleren
Language instituut Regina Coeli helpt klanten effectiever te worden in een vreemde taal. Dit gebeurt middels 'breinleren', oftewel leren met plezier dat wordt bevorderd middels eerlijke biologische voeding, zoals noten en water. Ook verantwoord bewegen draagt bij aan het leerproces. Daarom biedt de organisatie yoga, tai chi en wandelen aan voor zowel klanten als medewerkers. Cliënten krijgen behalve van de taal ook meer kennis van de cultuur van een land. Het instituut in Vught is een open en ontspannen organisatie met een huiselijke sfeer, open lichte ruimtes en een cultuur waarin staand vergaderen de maat is. In de kantine wordt alleen gezond voedsel geserveerd; cola en andere frisdranken zijn uit den boze.

Verduisteringsgordijnen
Koninklijke Peijnenburg in Geldrop is de grootste Nederlandse producent van ontbijtkoek. In de hal van iedere vestiging hangt een groot bord met de slogan van het bedrijf: 'Het leven elke dag een stukje lekkerder en leuker maken'. Het familiebedrijf wil de bakker zijn met de beste en gezondste producten en dit kan volgens de directie alleen maar met gezonde en fitte medewerkers. Daarom hebben zij een vitaliteitsbeleid ontwikkeld. Leidinggevenden houden proactief een vinger aan de pols bij hun medewerkers en in de fabriek worden gratis waterdoppers, fruit en jus d'orange aangeboden. Het ziekteverzuim in het bedrijf ligt op 1 procent, ver onder het landelijk gemiddelde. Er is speciale aandacht voor medewerkers die nachtdiensten draaien. Zo mogen zij op kosten van de zaak verduisteringsgordijnen aanschaffen om goede slaap te garanderen.

Mantelzorgen
GAC Business Solutions in Oirschot levert innovatieve software die MKB-bedrijven ondersteunt bij de automatisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Het is een relatief jong bedrijf; een deel van de 146 medewerkers zit in India. De slogan van GAC is 'growing together'. Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en klanten staat hoog in het vaandel.  De directie ziet familie als de drijvende kracht van elke werknemer. De workshops voeding zijn ook voor familieleden toegankelijk en het bedrijf biedt medewerkers de helpende hand als zij taken als mantelzorger voor bijvoorbeeld ouders op zich nemen. Middels 'personality at work'-scans helpt GAC de talenten van elk personeelslid te duiden en te ontwikkelen.

Finale
De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 23 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van MKB Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017 mag het stokje overnemen van drukkerij Zalsman in Zwolle, dat de titel nu draagt.

< Alle nieuwsberichten