Thoughtline Europe: 3 tips voor het veilig programmeren van applicaties

Applicaties worden bijna altijd gedomineerd door de user experience. Logisch, want de applicatie wordt met een bepaald doel gebouwd en hier maakt ux een belangrijk deel van uit. Het zorgt er helaas voor dat veiligheid daarbij vaak wordt vergeten. We geven je 3 tips om apps veilig te bouwen en daarmee de meest gemaakte fout te voorkomen.


Di 22 Mei 2018

Tip 1: zorg voor goed personeel. Doordat het zo moeilijk is om softwareontwikkelaars te vinden, wordt steeds vaker slecht geschoold personeel aangenomen. Zij hebben te weinig kennis van de risico’s die gepaard gaan met applicaties. Zo ontstaan problemen met data die vaak steeds groter worden door toenemende complexiteit binnen de app.

Tip 2: de juiste techniek. In het geval van het bouwen van applicaties betekent dit de juiste techniek selecteren. Hiermee kun je een hoop toekomstige ellende voorkomen. Plan voordat de bouw van een applicatie start een workshop om over de veiligheid van de toekomstige app na te denken. Stel een aantal principes op die nodig zijn om veiligheid te garanderen.

Tip 3: test applicaties op risico’s. Er zijn verschillende manieren om je app op veiligheid te testen. Er zijn externe hackers die je in kunt huren om naar de gaten in je software te zoeken. Een andere populaire optie is om een hackathon te organiseren.

Meer weten? Lees het in dit artikel.

< Alle nieuwsberichten