Tilburg Ten Miles voert de wereldranglijst 2014 aan

De Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles voert zowel bij de mannen als de vrouwen de wereldranglijst 2014 aan. Een unieke prestatie die mogelijk is door diverse factoren.


Ma 5 Jan 2015

Een snel en een goed parcours, een prima organisatie, uitstekende sponsors en in samenwerking met het atletenbureau Global Sports van Jos Hermens een goed oog voor de atleten in vorm. 

Vooral de prestatie bij de 10 kilometer vrouwen is opmerkelijk. Wekelijks is er ergens in de wereld wel een sterk bezette 10 kilometer wedstrijd. Het is bij de wegatletiek de meest gelopen afstand. Van de tientallen evenementen op mondiaal niveau scoort Tilburg voor de derde keer in vier jaar de beste wereldtijd. In Tilburg bracht de Keniaanse Betsy Saina op 7 september met 30.46 die beste wereldjaartijd op haar naam. In 2013 was dat Tirunesh Dibaba met 30.30 en in 2011 was het Joyce Chepkirui met 30.38. Wat de prestatie nog opmerkelijker maakt is dat die geleverd werd in een wedstrijd alleen voor vrouwen. Niet Berlijn, Praag, Boston, New York of Puerto Rico, steden waar jaarlijks uitstekend bezette 10 km wedstrijden worden gehouden met een zeer ruim budget, maar Tilburg bezet opnieuw de eerste plaats. Met Emily Chebet scoort Tilburg nog een tweede prestatie in de top vijf, terwijl ook Margaret Muriuki en Joyce Chepkirui met hun Tilburgse tijden in 2014 hoog in de ranglijsten staan.

Bij de mannen die in Tilburg een wedstrijd over 10 mijl lopen was de prestatie van Bernard Koech met 45.12 in 2014 eveneens goed voor de eerste plaats op de wereldranglijst. Zowel  Washington, Amsterdam (de Damloop), als het Japanse Kosa, waar al jarenlang de in de breedte sterkst bezette 10 mijl wedstrijd wordt gehouden, kwamen niet toe aan deze toptijd. Het in Tilburg gelopen wereldrecord van Haile Gebrselassie (44.24) uit 2005 bleef onaangetast.

In samenwerking met Golazo Athletics en de steun van vele sponsors en vrijwilligers zal in 2015 in Tilburg opnieuw een wedstrijd van het hoogste niveau worden samengesteld. Die zal traditioneel plaatsvinden op de eerste zondag van september: 6 september met start en finish in de spoorzone achter het station.

Kijk hier voor meer informatie.

< Alle nieuwsberichten