Unieke mogelijkheid om te dineren op landgoed Het Witte Kasteel in Loon op Zand

Evenementenlocatie Het Witte Kasteel en culinair cateringbedrijf Cookaholics slaan de handen in één. Het Witte Kasteel opent de deuren voor een pop up restaurant in samenwerking met Cookaholics.


Do 11 Jun 2020

Normaal gesproken verzorgt het landgoed bruiloften, verjaardagen en bedrijfsevenementen in en rondom het kasteel, samen met hun vaste culinaire partner Cookaholics. Door de coronacrisis zijn evenementen uitgesteld en daardoor moesten Het Witte Kasteel en Cookaholics zoeken naar een andere manier om mensen te verblijden met hun passie. Nu de overheidssancties worden versoepeld, mag het kasteel weer open en dus is dat een reden om een nieuw concept op het landgoed te lanceren.  

“Een droom komt uit”, vertelt Steffan Oerlemans, eigenaar van Cookaholics. “Door de crisis hebben we geen cateringklussen, maar we hebben wel de unieke kans om in 1 van de mooiste locaties van Nederland een prachtig pop up restaurant te bouwen. We gaan werken met een vast culinair maandmenu bestaande uit 3 amuses, 4 gangen en koffie en friandises. Dit diner bieden we aan voor de feestelijke prijs van € 42,50 per persoon. We bestaan dit jaar 10 jaar en dat willen we niet helemaal aan ons voorbij laten gaan.  Uiteraard houden we ook rekening met dieetwensen.”

“Bij goed weer mogen de gasten plaatsnemen op de binnenplaats van waaruit ze een prachtig uitzicht hebben op de grachten, kasteeltuin en het kasteel. Mocht het slecht weer zijn zullen de gasten in het kasteel kunnen dineren”, vertelt Mittchell Poeder van het Witte Kasteel. Hij zal fungeren als gastheer tijdens het diner zoals hij ook doet bij evenementen.

Uniek aan de samenwerking is dat er alleen maar gewerkt wordt met regionale partners en producten, veel van de kruiden en groenten komen uit de moestuin van het Witte Kasteel. Zo is het dessert gemaakt van rabarber, aardbei en citroenmelisse, alle afkomstig uit de kasteeltuin. Deze tuin wordt al jaren beheerd door een team van vrijwilligers uit Loon op Zand. Voor het pop up restaurant zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag zijn 30 stoelen per dag beschikbaar. De gasten worden ontvangen waarbij rekening wordt gehouden met de laatste RIVM maatregelen. Reserveren kan via de website van Het Witte Kasteel en Cookaholics.

< Alle nieuwsberichten